Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 5, Läkare ögon

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du en underläkare som är nyfiken på Ögonsjukvård? 

Ögonkliniken inom Skaraborgs Sjukhus söker nu en underläkare till vår ögonmottagning i Skövde. Vi söker dig som är intresserad av ögonsjukdomar och som uppskattar självständigt arbete under handledning.

Hos oss får du: 

  • Introduktion
  • Utsedd handledare/fadder
  • Daglig handledning av specialistläkare och ST-läkare
  • Fördjupad kunskap inom oftalmologi med goda möjligheter till fortsatt ST-tjänstgöring.

Arbetsuppgifter 

På Ögonmottagningarna arbetar vi tvärprofessionellt i team utifrån patientens diagnos (exempelvis glaukom, plastik, katarakt, uvea, med flera). För varje team ansvarar en överläkare som har det övergripande ansvaret för patienterna. Vi har utöver detta en stor akutverksamhet med jourfall, akuta återbesök och ett stort antal patienter som får regelbundna ögoninjektioner. I dina arbetsuppgifter som underläkare ingår först och främst patientbesök inom den akuta verksamheten och ögoninjektioner. Du stämmer av dina patientbesök med handledare/MÖL (mottagningsöverläkare). Utöver detta ingår även avsatt tid för receptförskrivning och personlig administration. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är intresserad av Ögonsjukvård. Du är legitimerad läkare, alternativt examinerad läkare eller godkänd till och med termin 9 eller längre i dina läkarstudier. Om du är examinerad eller legitimerad från utomeuropeiskt land, skall du ha behörighet att arbeta som läkare i Sverige. Studerar du till läkare utomlands, är kravet att du studerar inom EU. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt 

Intervjuer kommer ske fortlöpande under annonseringstiden.

Vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %, 40 h/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1003
Kontakt
  • Mariana Edvinsson, läkarchef, 0722-438503
  • Mimmi Lindqvist, medicinskt ansvarig läkare, 0500-431000vxl
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000(vxl)
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-07

Tillbaka till lediga jobb