Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk Genetik och Genomik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Klinisk genetik omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras såväl barn som vuxna patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Klinisk genetik har ett regionalt uppdrag att utveckla mottagnings- och konsultverksamhet i samarbete med sjukvården, att fortbilda hälso- och sjukvårdspersonal samt utgöra ett kompetenscentrum i genetiska frågor. Verksamheten har också ansvar för Centrum för sällsynta diagnoser.

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 120 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Den laborativa verksamheten inom Centrum för medicinsk genomik utför majoriteten av all genetisk analys inom VGR. Vår öppenvårdsmottagning omfattar ca 3000 besök per år med bland annat frågeställningar inom sällsynta sjukdomar, ärftlig cancer och fosterdiagnostik. 

Arbetsuppgifter

I de dagliga arbetsuppgifterna som specialistläkare ingår placering på våra mottagningar där vi kliniskt bedömer och utreder patienter med genetiska sjukdomar och tillstånd samt ger genetisk vägledning. Vidare ingår laboratorienära arbete med bedömning och besvarning av diagnostiska laboratorieanalyser i samarbete med sjukhusgenetiker. Det ingår även brev- och telefonkonsultationer för kollegor och vårdpersonal i regionen, till exempel barnläkare och obstetriker/barnmorskor. Till uppgifterna tillhör även att handleda ST-läkare/UL som bakjour på kliniken samt delta i undervisningen av läkarstudenter.

Patienterna representerar ett mycket brett sjukdomspanorama vilket ställer krav på lyhördhet, förståelse av olika roller i sjukvården och god förmåga till diagnostiskt tänkande. Samtal med patienter kring egen och i familjen förekommande ärftlig sjukdom och ibland svåra samtal kring livsavgörande beslut är en viktig del av arbetet. Vi erbjuder ett spännande och stimulerande patientarbete, med koppling till andra specialiteter och till vårt lab.

Om dig

Du är specialistläkare inom klinisk genetik och det är meriterande med intresse för, och dokumenterad erfarenhet av, besvarning av konstitutionella genetiska analyser samt engagemang i laborativ klinisk genetisk verksamhet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom kommunikations- och samarbetsförmåga, förmåga att snabbt ta till sig ny kunskap. God förmåga att på svenska kommunicera i tal och skrift är viktigt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/674
Kontakt
  • Enhetschef, Camilla Palmqvist, 0722-039269
  • Enhetsöverläkare, Anna Öfverholm, anna.ofverholm@vgregion.se
  • Enhetsöverläkare, Theofanis Zagoras, 031-346414,theofanis.zagoras@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Västra Götalands Läkarförening, Sofia Frändeberg, 0736-601760
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Tillbaka till lediga jobb