Fastighet, stöd och service, VGR Akademin


Vill du vara med och skapa förutsättningar för bra, effektiv och samordnad kompetensutveckling för medarbetare och chefer i Västra Götalandsregionen?

VGR Akademin är en regiongemensam verksamhet för kompetensutveckling, pedagogik och lärande och arbetar på uppdrag från regionledning och politik. Vi finns till för alla förvaltningar och bolag i VGR och vår verksamhet är organiserad i olika enheter/team med tillsammans ca. 45 medarbetare. Vi samordnar och driver regiongemensam kompetensutveckling för medarbetare och chefer och är ett kunskapsstöd för kompetensutveckling och lärande. 

Vi bygger nu för framtiden och söker en utbildningsledare som tillsammans med ett team bestående av utvecklingsledare, regionutvecklare, utbildningsledare och utbildningskoordinatorer vill arbeta med kompetensutveckling och lärande som ger effekt i verksamheten.  

Uppdraget 

I arbetet ligger fokus på att utveckla och samordna regiongemensamma utbildningsaktiviteter samt hantera befintliga utbildningar inom olika ämnesområden. För att säkerställa behov, relevans, kvalitet och effekt i respektive utbildning kommer du samarbeta med ämneskunniga i olika förvaltningar i regionen, ofta från hälso- och sjukvården. Du har en aktiv och samordnande roll i utvecklingsprocessens olika steg; från planering och design av utbildningsupplägg till implementering, genomförande och utvärdering. Du kommer arbeta med att främja olika sorters lärande genom att bl.a. nyttja modern teknik på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. 

Som utbildningsledare kommer du i uppdraget ha ett nära samarbete med såväl kollegor från VGR Akademin som med HR och utbildningsansvariga på förvaltningarna, utbildningsanordnare, leverantörer m.fl. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med goda möjligheter att vara med att utforma och växa in i rollen.  

Din kompetens  

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som utbildningsledare eller i liknande funktion och har arbetat med kompetensutveckling, pedagogik och lärande. Du har relevant eftergymnasial utbildning och god kompetens inom pedagogik och drivs av att utveckla och samordna kvalitativa utbildningar.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning och/eller arbete i projekt, är van att arbeta i lärplattform som t.ex. Totara Learn samt av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och har förmåga att skapa förtroende och engagemang i de sammanhang du verkar. Du är kommunikativ, strukturerad, har god administrativ förmåga och kan avsluta och följa upp dina uppdrag.  

Som person är du lyhörd för olika perspektiv och har förmåga och mod att ta initiativ. Du har helhetssyn och ett flexibelt förhållningssätt i ditt arbete. Vi förutsätter att du delar VGRs syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR. Läs mer om detta här; Riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR 

Övrig information  

VGR Akademin har sin verksamhet på VGR Campus Nya Varvet i Västra Frölunda, där också tjänsten är placerad, med möjlighet att delvis arbeta på distans. I arbetet ingår även resor inom Västra Götalandsregionen.  

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.  

Rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag är 18 februari men vi går löpande igenom ansökningar och kallar aktuella kandidater till en första intervju.

Läs mer om vår verksamhet HÄR

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/482
Kontakt
  • Daniel Strandman, Teamledare, 0722-286307
  • Kina Mulec, Utvecklingsledare, 0702-858972
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb