Fastighet, stöd och service, Hälso-och sjukvårdservice, Södra Älvsborg

Enhetschef – Vårdnära Service

Vill du vara med och göra skillnad för vården? Sjukvården står inför stora utmaningar under kommande år. För att på bästa sätt kunna stödja vården söker vi nu en enhetschef inom Vårdnära Service (VNS). Vi söker dig som vill som vill arbeta i en verksamhet där kundrelationer, samarbete och utvecklingsarbete står i fokus. Du är intresserad av att arbeta med verksamhet på ett sjukhus, där du genom ditt närvarande ledarskap och engagemang som chef bidrar du till att god service och kvalitet uppnås.

Som servicechef har du övergripande verksamhets-, personal, budget och arbetsmiljöansvar och du kommer i det här uppdraget att leda cirka 25 medarbetare inom Vårdnära service.  Inom din enhet ansvarar du för områdena lokalvård, måltidshantering och materialhantering på Södra Älvsborgs sjukhus. Servicemedarbetarna inom enheten arbetar i olika VNS-Team med fokus inom dessa områden.

En betydande del i ditt arbete kommer vara att ha en kontinuerlig dialog med kunder och medarbetare där du bidrar till en miljö som skapar goda relationer och väl fungerande rutiner.  

Som stöd i ditt chefsuppdrag finns dina kollegor inom ledningsgruppen där du ingår, samt HR och ekonomi. Genom ett tydligt ledarskap stödjer, utvecklar och motiverar du dina medarbetare så att ni tillsammans når verksamhetens mål och möter kundens krav. Vidare skapar du med ditt närvarande ledarskap en god arbetsmiljö där medarbetarna utvecklas och vill vara delaktiga.

Här kommer du få vara med från start och tillsammans med sjukvården utveckla arbetet med vårdnära service.

Vad behöver du ha med dig sedan tidigare?
Vi söker dig som har dokumenterad chefserfarenhet och med fördel inom en serviceorganisation. Det är önskvärt med erfarenhet från storkök och/eller lokalvård. Du har full förståelse och erfarenhet av att ansvara för verksamhet, ekonomi och personal. Vi ser även att du har gymnasieutbildning samt är van att arbeta i olika IT-system och har goda kunskaper i MS Office.

Som person är du drivande och ser till att du och dina medarbetare når verksamhetens mål. Du arbetar aktivt för att skapa en teamkänsla och bygga upp ett team där inkludering och engagemang är i fokus. Tillsammans skapar ni fungerande arbetssätt och rutiner för enheten.  Du är handlingskraftig och får uppgifter slutförda.

Vårt erbjudande 
För oss är det viktigt med ett positivt arbetsklimat och vi ser till att ha roligt på jobbet. Vi har en stark gemenskap och en kultur där alla hjälper alla.

Vi erbjuder en arbetsplats där du får vara med och göra skillnad. Du blir en del i en stor organisation där vi lär av varandra i så väl det dagliga arbetet som genom nätverksträffar och utbildningssatsningar. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Västra Götalandsregionen: Dina förmåner som anställd i VGR 

Rekryteringsprocessen

Efter sista ansökningsdag 8 oktober kommer vi att kontakta de kandidater som är aktuella för en första intervju. Intervjuer är planerade till 24 och 25 oktober så gör gärna en markering i kalendern nu.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Testerna planeras att genomföras 1 november.

För frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Strand.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5944
Kontakt
  • Emma Strand Områdeschef , 0725313785
Facklig företrädare
  • Ledarna Birger Hedqvist Kumlander , 070-7850012
  • Kommunal: Harri Ikonen, 0705-271729
  • Kommunal Malin Bohlin, +46322669830
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb