Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 365 bereder vård för abstinensbehandling av alkohol, läkemedel och narkotika.

Enheten samarbetar med hela klinikens öppenvård.

All vård bedrivs med frivillig vård enligt HSL och ingen tvångsvård bereds på 365. Patienterna ska ges trygg och säker abstinensbehandling genom läkemedel, sociala planeringar och samverka. Detta med stöd av socialtjänst, öppenvård genom basverksamheterna och Nordhemskliniken.

Vad erbjuder vi dig?

Vi arbetar på 5 veckors schema där man gör 2 helger av 5.

VGR har ett mångsidigt utbud som omfattar friskvårdsbidrag, subventionerat västtrafikkort och en mångfald av utvecklingsmöjligheter. Avdelning 365 är en del av kliniska studier/forskning så du kommer att erbjudas utbildning i GCP (Good clinical practice).

För SSK finns också en karriärsutvecklingsplan. Vi gillar korta beslutsvägar så alla yrkeskategorier sitter och verkar på samma avdelning.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska är du arbetsledande på avdelningen. Du kommer att ingå i ett team sjuksköterskor. På avdelningen arbetar också väldigt erfarna skötare, en kurator och läkare.Här finns också en sektionsledare och en vårdenhetschef.

Vi har även sjuksköterskor som är adjungerade från Institutionen för vårdvetenskap som du har möjlighet att samarbeta med om du har intresse av att göra vetenskapligt arbete.

Patienter med olika beroendetillstånd har ofta betydande somatisk samsjuklighet vilket innebär att det blir ett perspektiv att upptäcka och behandla dessa tillstånd under vårdtiden.

Skötargruppen bistår i att kunna arbeta med SAMSA, provtagning och EKG undersökning vilket underlättar för dig som SSK.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård, somatik eller psykiatri. 

Vi ser gärna att du är driven, gillar att arbeta i team och ser utmaningar som spännande. Viktigast för oss är att du ser teamet som en given del av ditt arbete och att du har högt omvårdnadstänk då våra patienter helt enkelt behöver det.

Har du ingen större erfarenhet av abstinensbehandling så finns all möjlighet att lära sig det på plats.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via länk: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5901
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Pierre Lindeblad, 0721413326
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustav Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb