Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vi är cirka 200 medarbetare, lokaliserade i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är mycket forskningsintensiv och deltar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar. Verksamheten är indelad i två spår mot kognitiva sjukdomar och funktionsnedsättningar och mot allmänpsykiatriska sjukdomstillstånd.

Vad erbjuder vi dig? 

Hos oss får du som underläkare en bred erfarenhet som utgör en god grund oavsett framtida specialiseringsområde. För olegitimerad läkare är ett vikariat hos oss meriterande inför framtida AT. För legitimerad läkare kan det eventuellt bli aktuellt med ST i Psykiatri hos oss om ömsesidigt intresse för detta finns efter vikariatstider.

Om tjänsten

På våra avdelningar vårdas i huvudsak patienter över 70 år med akut behov av inneliggande psykiatrisk vård. Du möter här patienter inom hela psykiatrins diagnosspektrum. Många av våra patienter har också en somatisk sjukdomsbild som vi behöver ta hänsyn till vid behandling av den psykiska sjukdomen. Som underläkare hos oss har du därför stora möjligheter att utveckla både dina psykiatriska och somatiska färdigheter. Dina arbetsuppgifter inom slutenvården kommer att vara mångskiftande: Samtal med och bedömningar av patienten, både somatiskt och psykiatriskt, inskrivningar, utskrivningar, anhörigsamtal, läkemedelsordinationer, kontakt med konsulter från andra specialiteter och deltagande i teamarbete kring patienten är exempel på arbetsuppgifter som kommer att ingå. Allt givetvis under handledning av specialistläkare. Efter en tid, när du kommit in i arbetet så ingår också jourtjänstgöring på psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset.

Tjänsten är ett vikariat på sex månader med möjlighet till förlängning.

Om dig

Vi söker dig som läser läkarutbildning och har minst 9 terminer avklarade med godkända betyg. Det är meriterande om du har läkarexamen och läkarlegitimation. Allt tidigare underläkararbete eller annat tidigare arbete inom sjukvården eller äldreomsorgen är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete inom psykiatri, geriatrik eller äldreomsorg. Erfarenhet av arbete i Melior är också meriterande.

Du är engagerad, flitig, positiv, nyfiken, lyhörd och har en god förmåga att kommunicera. Vi vill i vår verksamhet ha ett arbetsklimat med en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap, detta innebär att du behöver ha god samarbetsförmåga och social kompetens. Du har intresse och engagemang för våra patientgrupper, är flexibel och har förmåga att se och prioritera patienterna och verksamhetens behov. Du uppskattar att arbeta i en miljö i ständig utveckling och i team med olika yrkesgruppers samlade kompetenser.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att vi ska kunna kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig att bifoga följande:

För dig som…

är klar med din utbildning: betyg eller examensbevis. har en pågående utbildning: resultatintyg och registreringsintyg där det framgår vilken termin du går samt hur många poäng du hittills har. Kopia av exempelvis studieplan som visar vilka kurser och prov som kvarstår av utbildningen. har en pågående utbildning utomlands: du behöver ha fått dina betyg översatta till engelska av ditt universitet. Det behöver framgå vilken termin du är på. har en utländsk examen: du behöver ha ett utlåtande från Socialstyrelsen.

Vi planerar att ha löpande intervjuer under ansökningstiden, inkom gärna med din ansökan redan nu och tveka inte att höra av dig om du har frågor. Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5788
Kontakt
  • Mikael Ekvall, sektionschef, 076-4961263
Facklig företrädare
  • Karolina Johansson, Saco, 070-0822166
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb