Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologmottagning Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Reumatologmottagningen bedriver högspecialiserad vård av patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. De sjukdomar som vi utreder och behandlar är så mycket mer än bara "krokiga fingrar" och vi har en tydlig profil mot klinisk forskning. Forskningsarbetet genomsyrar verksamheten och involverar personal och patienter från hela kliniken. Genom forskning och de behandlingsmetoder som finns idag kan majoriteten av våra patienter inom reumatologi leva som vanligt. Vi har möjlighet att ge våra patienter en livslång vård som präglas av kunskap, trygghet och omtanke. Vi har en god tillgänglighet för våra patienter och de är oftast mycket nöjda i kontakten med oss.

Om tjänsten

Sjuksköterskor i verksamheten bedriver egna mottagningar för patienter i remission och för patienter som ska påbörja antireumatisk behandling. I vårt dagliga arbete ingår telefonrådgivning där det ställs höga krav på att självständigt kunna bemöta patienter i deras frågeställningar och bedöma vidare åtgärder.

Vi arbetar i flera tvärprofessionella team kring patienten och har även olika patientskolor där sjuksköterskan har en tydlig och given roll och tyngden ligger på att få välinformerade och trygga patienter.

Sjuksköterskegruppen har avsatt tid för kompetensutveckling varje månad och vi har en egen utbildning som ger dig möjlighet att bli specialsjuksköterska inom reumatologi och då ta emot patienter på vår specialsjuksköterskemottagning där bland annat bedömning av ledstatus ingår.

Reumatologimottagningen har två mottagningar som är placerade på Sahlgrenska sjukhuset och Mölndals sjukhus. När det gäller placering för denna tjänst så kan det diskuteras.

Vem söker vi?

Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Som person är du bra på att arbeta självständigt och i team.

Du är tydlig i din kommunikation i mötet med kollegor och patienter. Du uppskattar det nära mötet med patienten och kan anpassa dig efter deras behov. Vid beslut om anställning ser vi självklart till personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så välkommen att ansöka redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan och bli en del av vår verksamhet!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5747
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Gabriella Perta, 070-0823941
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hanson, 072-1470471
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb