Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Laboratorium för klinisk mikrobiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vill du vara med och utveckla Klinisk mikrobiologi, regional laboratoriemedicin på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS)?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet där klinik, forskning och undervisning är en integrerad del av vardagen. Du trivs med att arbeta med utvecklingsfrågor och har ett genuint intresse för klinisk mikrobiologi.

Om oss och arbetsplatsen

Klinisk mikrobiologi är ett Swedac-ackrediterat laboratorium med verksamhet i Borås, Trollhättan och Göteborg. I vårt huvuduppdrag ingår att utföra diagnostik av infektionssjukdomar, epidemiologisk typning av patogener och rådgivning till samtliga kunder inom sjukvården. I uppdraget ingår både hantering av akuta medicinska frågeställningar och långsiktigt strategiskt arbete.

På Klinisk mikrobiologi bedrivs flertalet forskningsstudier och vi har ett omfattande undervisningsuppdrag riktat mot Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet.

Om tjänsten

Tjänsten som specialistläkare innebär att du har huvudansvaret för att leda det dagliga arbetet på laboratoriet i Borås (SÄS) i samarbete med enhetschefen, men det finns möjlighet att arbeta del av tiden i Göteborg eller på distans. Arbetet är förlagt till kontorstid (måndag-fredag), men beredskapspass förekommer.

I arbetet ingår att göra medicinska bedömningar, hantera provsvar, delta i provanalyserandet vid behov och att se till att svaren når beställaren. Arbetsuppgifterna innefattar även daglig styrning, metodutveckling och dokumentation. Då laboratoriet är ackrediterat ingår att tillse att lagar och standarder följs.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga läkare på Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) och Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL), och med infektionskliniker och vårdhygien i regionen.

Handledning av ST-läkare ingår i arbetet, vilket kräver att du tycker om att dela erfarenheter med yngre kollegor.

Det finns möjlighet till professionell och vetenskaplig utveckling i tjänsten. Fortbildning erbjuds regelbundet och deltagande i forskningsprojekt uppmuntras.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en svensk läkarlegitimation med specialistkompetens i Klinisk mikrobiologi.

Det finns även möjlighet för ST-läkare inom klinisk mikrobiologi att söka tjänsten. Då uppdraget innebär ett övergripande ansvar för laboratoriet i Borås med eget ansvar krävs dock att enbart ett år av specialistutbildningen återstår (alla ST-kurser och sidoutbildningar ska vara avklarade).

Din kliniska erfarenhet är en självklar ledstjärna för dig i ditt arbete och du ska ha goda ledaregenskaper och god förmåga att kommunicera kliniska bedömningar och beslut. Vi tror att ett gott samarbete mellan olika professioner ger en positiv stämning och förutsätter ett professionellt bemötande gentemot varandra och våra kunder.

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör lägst vara C1 (Gemensam Europeisk Referensram för språk). Du ska också ha goda kunskaper i det engelska språket.

Vi planerar löpande urval och intervjuer. Välkommen att söka redan nu. Undrar du något kontakta oss gärna!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, sysselsättningsgrad kan diskuteras om andra önskemål finns.
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5704
Kontakt
  • Verksamhetschef, Peter Brodin , 0700-816581/031-3424688
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet: Bertil Kaijser, 0707-214900/031-3424908
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb