NU-sjukvården, Område I, Akutmedicinklinik, MAVA, avdelning 29

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

MAVA
Majoriteten av alla akuta inläggningar inom NU-sjukvårdens område medicin skall primärt handläggas på avdelning 29 (MAVA-medicinsk akutvårdsavdelning).

Till MAVA kommer patienterna från akutmottagningen och skall erbjudas en snabb utredning och behandling mot sina akuta besvär för att sedan överföras till lämplig vårdavdelning eller gå hem.

MAVA består av två delar - en allmäninternmedicinsk del med 24 vårdplatser och en observationsdel med 8 vårdplatser. På observationsdelen vårdas patienter med medicinska, ortopediska och kirurgiska diagnoser som har en förväntad vårdtid på max 24 timmar innan de skrivs ut eller flyttas till en annan avdelning. Observationsplatserna är tillgängliga för patienter som via akuten bedömts kräva ytterligare observation och övervakning innan hemgång eller eventuell inskrivning på vårdavdelning.

Kort beskrivning av koordinator på MAVA
Koordinatorsarbetet är administrativt och kan hos oss kombineras med en klinisk tjänst som ger stor variation av arbetet. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Som vårdplatskoordinator har du en nyckelfunktion för hela medicinkliniken på NÄL och har som huvudsakliga uppgift att koordinera patientflödet för hela Område 1, och på vissa tider av dygnet även för Område 2.

Detta innebär att du bland annat skall fördela lämplig plats till alla medicinpatienter som skall läggas in från Akutmottagningen. Du skall hålla i vårdplatsmöten, koordinera icke hemmavarande patienter till sin sina hemsjukhus, koordinera patienter som legat på IMA/IVA till lämplig vårdavdelning och ha koll på det aktuella vårdplatsläget.

Du kommer att utgå från avdelning 29 MAVA och vara högst delaktig i vår dagliga styrning av patienterna då vi med våra 31 vårdplatser har ett högt patientflöde och strävar efter kortare vårdtider för att rätt patient skall hamna på rätt plats. Du har ett nära samarbete med verksamhetschef i beredskap, medicin och infektionsbakjour. Vi arbetar fortlöpande med utvecklingsarbete på avdelningen och är alltid öppna för positiva förändringar för att optimera för patienter och personal.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska eller undersköterska. 

Vi söker dig som gillar att arbeta i centrum av händelsen, har tålamod och självklart har du lätt för att kommunicera med andra människor. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från akutsjukvård.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper, god samarbetsförmåga och positiv anda. Du har ett driv att utveckla vården och din egen kompetens.

Övrigt
Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5670
Kontakt
  • Marie Eknemar, Vårdenhetschef , 010-4350292
Facklig företrädare
  • Agneta Hoff Carew, Vårdförbundet , 010-4350291
  • Kommunal, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb