Sjukhusen i väster, Kommunikationsenhet

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Om verksamheten
Kommunikationsenheten består av fyra kommunikatörer, leds av en kommunikationschef och tillsammans ger vi strategiskt och operativt stöd till ledning och verksamheter utifrån olika spetskompetenser.

Kommunikationsenhetens ansvar är bland annat: intern, lednings- och extern kommunikation, intern och extern webb, sociala medier, press- och mediarelationer, kriskommunikation, varumärkesarbete, film och foto, grafisk produktion samt projektkommunikation. Västra Götalandsregionen och Sjukhusen i väster har stort fokus och på omställningen av hälso- och sjukvården där digitalisering och utvecklade arbetssätt är viktiga nycklar. Inom kort flyttas verksamheten från Frölunda specialistsjukhus till helt nya Högsbo närsjukhus.

Om tjänsten
Tjänsten som kommunikatör hos oss har fokus på film och grafisk produktion. I rollen som kommunikatör kommer du stärka kommunikationsteamet och vara behjälplig med varierade uppgifter inom kommunikationsområdet. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt. Du kommer att ha din placering på Kungälvs sjukhus men i tjänsten ingår att arbeta från våra olika sjukhus vid behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • film och grafisk produktion inklusive textproduktion.
 • analysera kommunikationsbehov, identifiera målgrupper, budskap, aktiviteter och kanaler.
 • praktiskt arbeta med kommunikation i olika projekt och publicera i olika kanaler.
 • bidra till kontinuerlig utveckling av kommunikationsarbetet och arbetsprocesser för att stärka enhetens samlade kommunikativa kompetens. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 

 • högskole- eller universitetsexamen med inriktning medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som bedöms likvärdig.
 • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, samt mycket god språkkänsla.
 • erfarenhet av att filma och leverera slutprodukt.
 • erfarenhet av grafisk produktion och textproduktion.
 • erfarenhet av att arbeta i CMS (vi använder Optimizely/Episerver).
 • flerårig erfarenhet av arbete i Adobe Creative Cloud.
 • kunskaper om digital tillgänglighetsanpassning.

Vi söker en engagerad och kunnig person som arbetar bra både i grupp och självständigt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella hinder på ett konstruktivt sätt. Du uppskattar att arbeta i ett öppet klimat, nära dina kollegor, där vi hjälps åt, backar upp varandra och har kul på jobbet. Du är mål- och resultatinriktad och samtidigt prestigelös. Du har gott omdöme och gör avvägningar och prioriteringar för verksamhetens bästa. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. 

För att vara framgångsrik i rollen som kommunikatör hos oss behöver du arbeta planerat och långsiktigt, samtidigt som du snabbt behöver kunna byta fokus för att jobba med aktuella frågor här och nu. Du ska ha förmåga att kunna göra egna avvägningar och prioriteringar då arbetet ställer höga krav på din förmåga att hantera ett högt tempo, och kunna fatta balanserade beslut även under pressade förhållanden. Du bör också ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheterna i olika förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Är det dig vi söker? Vi ser fram emot att läsa din ansökan. Om du blir utvald till intervju vill vi se exempel på arbetsprover.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5668
Kontakt
 • Maria Arup, t f kommunikationschef, 0761-132277
Facklig företrädare
 • Karin Kihlberg, SACO, 073-7424607
 • Therese Jakobsson, Vision, 0760-508863
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb