Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sektionen Neuropsykiatri söker nya medarbetare!

Neuropsykiatrimottagning Öster och Väster är subspecialiserade mottagningar för vuxna patienter med adhd, autism, Tourettes syndrom och intellektuell funktionsnedsättning med eller utan psykiatrisk samsjuklighet. Sektionen är en av de största subspecialiserade neuropsykiatriska sektionerna i Sverige och erbjuder vård till ungefär 5200 patienter. Inom sektionen arbetar mer än 100 medarbetare varav 20 specialistläkare och 8 underläkare.

Vi arbetar med standardiserade processer både vid utredningar och behandlingar, där respektive process utgår från sambedömningar och stegvis vård. Sektionen har utmärkts med olika priser för sitt arbete med utredningar och har även etablerat flera andra arbetsmodeller för att effektivisera vården vid behandling av personer med adhd. Subspecialisering, som breddades 2020, har lett till att sektionen inte har några köar, varken vid utredning eller behandling, ytterst få klagomål, minimal personalomsättning samt har minskat heldygnsvårds och akutvårdsbesök med mer än 300 procent.

Vi ansvarar för utbildning av ST, AT samt studenter och har cirka 4 utbildningsläkare åt gången på plats.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsmiljö på en arbetsplats med stabil bemanning, flexibilitet i arbetet med möjlighet till kliniknära forskning. Du kommer arbeta på en modern arbetsplats som ständigt siktar framåt med olika förbättrings projekt.

Vi är kända för vår trivsamma arbetsmiljö, där det finns ett fokus på flexibla lösningar samt att snabbt omhänderta medarbetarnas individuella behov och intressen. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar öppenvårdsarbete under dagtid, med ansvar för både utredning och behandling.

Vi arbetar i 7 olika jämnstora team, där varje team i stort sett består av 3 specialistläkare, 3 sjuksköterskor, 3 psykologer, arbetsterapeut, kurator, rehab-koordinator och samt sekreterare. Alla patienter har en ansvarig läkare, fast vårdkontakt och en ansvarig sjuksköterska som arbetar tätt ihop.

Vi arbetar även med olika forskningsprojekt och har nyligen etablerat en kliniknära och aktiv forskningsgrupp, som sitter i samma lokaler som enheterna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5667
Kontakt
  • Sektionschef, Katerina Trantou, 0704-886076
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening, Kajsa Fahlström, 0722-042179
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb