Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Kirurgi Östra, Avdelning 351

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du använda dina kunskaper från specialistutbildning och tidigare erfarenheter genom att lära upp och stötta kollegor i avancerade bedömningar och omvårdnadsinsatser?

Välkommen med din ansökan till tjänsten som seniorsköterska!

Hos oss tror vi på att du som individ gör skillnad för patienterna, och att vi som grupp stärker varandra och bidrar till varandras kompetens. Vår drivkraft ligger i att se varje patients behov och att som team hjälpa patienten tillbaka till ett liv efter livsomvälvande kirurgi.

Avdelning 351 är specialiserad på avancerad kolorektal vård. Vi vårdar framförallt patienter med avancerad kolorektal cancersjukdom eller inflammatorisk tarmsjukdom. Flera av de ingrepp och behandlingar som utförs hos oss är vi en av få, eller enda, enhet i landet som erbjuder. Hos oss vårdas både patienter som genomgått planerade operationer och patienter som sökt akut, vilket innebär att du som sjuksköterska har stor möjlighet till en varierande arbetsdag.

Som seniorsjuksköterska hos oss arbetar du ca 50% av din arbetstid som en erfaren resurs på avdelningen. Du stöttar och hjälper dina kollegor i de avancerade omvårdnadsinsatserna och bidrar på så sätt till trygghet både för kollegor och för patient. Resterande 50% av tjänsten arbetar du som sjuksköterska, antingen på våra vanliga vårdplatser eller på vår IMA-enhet.

Under 2022/23 har avdelningen fått i uppdrag att starta upp en kirurgisk intermediärvårdsavdelning (IMA) för att bättre kunna ta hand om de patienter som sviktar i sina vitalparametrar. IMA är en kvalitetssäkring av den avancerade vården. Avdelningen kommer att ha avsatta platser med övervakningsutrustning, där bemanningen blir högre än på de övriga vårdplatserna.

Detta erbjuder vi dig

Som ny seniorsjuksköterska hos oss får du en individanpassad bredvidgång baserad på tidigare erfarenhet. Vårt mål är att du ska vara trygg när du börjar arbeta självständigt. Avdelningen har ett stort fokus på utveckling och lärande, och vi har regelbundet föreläsningar och utbildningstillfällen för våra medarbetare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och specialistutbildad sjuksköterska inom kirurgisk omvårdnad. Tidigare erfarenhet av kirurgisk vård, IMA eller IVA är ett krav.

Som person är du engagerad och nyfiken. Du är trygg i din roll och vill både utvecklas och hjälpa andra att utvecklas i sin yrkesroll. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Vidare värdesätter vi din vilja att vara med och bidra till verksamhetens utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller är intresserad av att arbeta hos oss!


 Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5598
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna Wallroth, 072-2064816
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 076-1274544
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb