Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet AnOpIva neonatal barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Operation 1 barn och Intensivvårdsavdelning barn (BIVA) vid Drottning Silvias barnsjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset, är en av landets få specialistenheter för barn i åldrarna 0-18 år.

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Vi har spetskompetens för att arbeta med allt från enklare insatser till de mest avancerade och livsavgörande. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Genom att själva vara trygga, metodiska och kompetenta skapar vi trygghet och involverar föräldrarna så att sjukhusvistelsen blir bra. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden utvecklas och vilja bli ännu bättre på det vi gör. 

Detta erbjuder vi dig

Operationsavdelningen är en högspecialiserad avdelning med patienter från barnkirurgi, barnmedicin, barnonkologi, ortopedi, ögonsjukvård, öron-näs-halssjukvård, neurokirurgi med mera. Sjukhuset är ett av Sveriges två barnhjärtcentra och vi utför cirka hälften av landets hjärtoperationer på barn. Vi utför även transplantationer av hjärta och lungor, lever, tarm och njure. På barnsjukhuset finns även en dagkirurgisk operationsavdelning.

BIVA bedriver alla former av pediatrisk intensivvård. Avdelningen har även två intermediärvårdsplatser. På BIVA vårdas barn efter hjärtkirurgi, organtransplantationer och annan avancerad kirurgi eller i samband med svår sjukdom eller trauma.

Våren 2021 flyttade vi in i vårt nya barnsjukhus med toppmoderna lokaler och utrustning.

Forskning, utveckling och undervisning är en viktig del av vår verksamhet. Flera av projekten är samarbetsprojekt med andra verksamheter inom- och utanför barnsjukhuset.

Du erbjuds goda möjligheter till utbildning och utveckling inom ramen för Sahlgrenska universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef leder du tillsammans med avdelningschef och vårdenhetschefer operationsavdelningen med patienterna och deras familjers bästa för ögonen. Du är direkt underställd verksamhetschefen för verksamhetsområde AnOpIva neonatal barn och är en viktig del av ledningsgruppen. Du är chef för läkargruppen och har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar och har ett nära samarbete med sektionschefen för BIVA. Ett gott samarbete inom verksamhetsområdet och med andra verksamhetsområden är av stor betydelse.

Som sektionschef har du det övergripande medicinska ledningsansvaret för vården på Operation 1 barn. Tillsammans med medarbetarna, verksamhetsutvecklare och övriga chefer ansvarar du för att genomföra utvecklingsplanens mål och aktiviteter. Tillsammans med akademirepresentanter ansvarar du för att främja forskning och utbildningar på enheten. 

I tjänsten ingår klinisk tjänstgöring inom barnintensivvård och barnanestesiologi. 

Om dig

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom anestesi och intensivvård med tidigare erfarenhet av barnanestesi och barnintensivvård. 

Vi ser det som meriterande med akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning samt genomförd disputation. Det är även meriterande med intresse för att bedriva forskning och utvecklingsarbete.

Tidigare erfarenhet av chefskap och/eller ledarskap är meriterande.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5591
Kontakt
  • Verksamhetschef, Angela Hanson, 031-3435777
Facklig företrädare
  • SACO, Martin Perlander , 031-3434537
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb