Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Säkerhet, Trygghetscentral

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhusets Trygghetscentral är arbetsplats som är bemannad dygnet runt, alla dagar, och fungerar som "spindeln i nätet" avseende inkommande larm av olika karaktär.

Kamerabevakning, behörighetstilldelning, rådgivning och information är ytterligare uppdrag. I vissa uppgifter är Trygghetscentralen styrande, i andra kontrollerande och ibland övervakande.

Enheten är bemannad dygnet runt, året runt, vilket innebär 3-skifts tjänstgöring. Under vissa tider på dygnet arbetar du ihop med en kollega och under jourtid/nattetid arbetar du ensam med i tät kontakt med den operativa säkerhetsorganisationen på Sahlgrenska, Östra och Mölndals sjukhus.

Trygghetscentralen har också uppdrag gentemot olika mottagningar i närområdet som, förutom SU, kan tillhöra t ex Folktandvården eller Närhälsan.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som säkerhetsassistent på Trygghetscentralen arbetar du självständigt men också som en del av ett team och i tätt samarbete med Säkerhetsavdelningen, den operativa säkerhetsorganisationen (bevakningspersonal) och sjukhuspersonal.

Att arbeta med säkerhetsfrågor i sjukhusmiljö är speciellt och du kommer att lära dig mycket under ditt uppdrag.

Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete där du som medarbetare är delaktig och ges möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. 

Om arbetsuppgifter

Som säkerhetsassisten bemannar du Sahlgrenska Universitetssjukhusets Trygghetscentral.  Tar emot larm och hanterar SU:s överfallslarm, passage- och larmsystem. Vi hanterar även andra förvaltningars passagesystem. Mottagning och fördelning av arbetsuppgifter till operativa säkerhetsorganisationen såsom till exempel brandlarm, helikopterlandningar, hot och våldsärenden ingår i våra arbetsuppgifter. Vi hanterar behörighetstilldelning och spärrning i ovan nämnda system. Det ingår även viss administration av eTjänstekort. Kamerabevakning och övrigt säkerhetsarbete. 

Vi informerar sjukhusets personal avseende rutiner och instruktioner samt ger support avseende säkerhetsfrågor via telefon och mail. I viss mån kommer även arbete hos Säkerhetsavdelningen Behörighetsfoto vara aktuellt. 

SU Trygghetscentral är under ständig utveckling och nya system och arbetsuppgifter kommer att kunna bli aktuella i framtiden. 

Om kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasialutbildning och god datorvana och kan hantera Officepaketet. Eftergymnasial säkerhetsutbildning eller erfarenhet av arbete med tekniska säkerhets-/larmsystem och/eller arbete i bevakningscentral är meriterande. Likaså väktarutbildning.

Du har simultankapacitet och förmågan att prioritera bland händelser. Du är stresstålig, ansvarstagande och kan hantera varierande arbetsuppgifter. Vidare är du strukturerad, följer regler och processer samt har förmågan att fatta snabba beslut.

Tjänsten innebär att du snabbt behöver agera på oförutsägbara händelser varpå det är viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande.

Du har lätt för att samarbeta och du bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. För att passa i rollen behöver du vara en lyhörd och prestigelös lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. 

Du har goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska även kunna kommunicera på engelska. Talar du ytterligare språk är det meriterande. Stor vikt läggs vid social kompetens och personlig lämplighet.

En säkerhetsprövning för placering i säkerhetsklass 3 kommer att göras före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5588
Kontakt
  • Säkerhetssamordnare, Martin Hermansson,, 076-9402842
Facklig företrädare
  • Vision, Sofie Nord, 070-0825908
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb