NU-sjukvården Kvinnoklinik/Regionhälsan Barnmorskemottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du ha det bästa av två världar? Nu söker vi på barnmorska för kombitjänst mellan slutenvården och Regionhälsans barnmorskemottagningar!

Om NÄL
Kvinnoklinikens slutenvård består av förlossningsavdelning, BB-avdelning och gyn- och
antenatalavdelning. Avdelningarna är samlade i gemensamma lokaler och har ett nära samarbete. Kliniken består även av flera mottagningar som gynekologisk mottagning, onkologisk gynekologimottagning samt mottagning för gravida och nyförlösta.

På förlossningsavdelningen handlägger vi cirka 3300 förlossningar per år. Hos oss har vi tio
förlossningsrum samt fem vårdrum för antenatalvård. Här arbetar du som barnmorska i nära samarbete med undersköterskor, läkare, sekreterare och ekonomibiträden.

Kliniken bedriver vård utifrån forskning och beprövad erfarenhet i nära samarbete med FOU-enheten. Här finns möjligheten att som medarbetare bedriva kvalificerad akademisk forskning.

Vårt arbete bygger på samarbete och vi värdesätter ett gott arbetsklimat utifrån Obstetrikens gemensamma värdegrund.

Om Regionhälsan
Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. Regionhälsan har en värdegrund som utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalitet. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden skall vara känd och fungera som en viktig grundpelare.

I vår verksamhet ingår bland annat 66 barnmorskemottagningar på små och stora orter inom hela regionen, här arbetar totalt fler än 400 barnmorskor. Som barnmorska på barnmorskemottagning arbetar du självständigt med reproduktiv och sexuell hälsa.

Om tjänsten
Nu får du en unik möjlighet att öka din kompetens genom hela vårdkedjan.

Förlossningsvård
Hos oss kommer du att trivas om du tycker om att arbeta i akutsjukvård och att ha varierande arbetsuppgifter. Som barnmorska inom Obstetriken arbetar du i en tempofylld och lärorik miljö där du leder och ansvarar för arbetet med kvinnan /partner och det nyfödda barnet under graviditetens olika processer.

Barnmorskemottagning
Som barnmorska på barnmorskemottagning arbetar du självständigt med arbetsuppgifter som graviditetsövervakning, gynekologiska cellprovskontroller, preventivmedelsrådgivning, STI-förebyggande arbete och föräldrastöd i grupp. Du arbetar med telefonrådgivning, digitala vårdmöten och handledning av studenter.

Kvalifikationer
Legitimerad barnmorska. Krav är minst 2 års erfarenhet från barnmorskemottagning eller obstetrik.

Vi söker dig som främjar nytänkande och som trivs med att driva förändringsarbeten där du
vidareutvecklar verksamheten. Du är flexibel, noggrann, arbetar patientsäkert och har ett gott bemötande såväl till patienter som kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Din grundanställning kommer vara inom slutenvården och du kommer arbeta cirka 50/50 mellan verksamheterna. Under juni-augusti är din tjänstgöring enbart inom slutenvården. Vi tillämpar individuell schemaläggning utefter verksamhetens behov, i slutenvården gäller dygnet runt vård. Kombitjänsten drivs i projekt under 2 år. 

Vi lägger stor vikt vid en god individanpassad introduktion och erbjuder alla medarbetare mentorskap.

Vi planerar intervjuer till 3/10 och 5/10.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4645
Kontakt
  • Ingrid Ekenberg, Avdelningschef Förlossningen, 010-4350379
  • Annika Ekström, Enhetschef Barnmorskemottagning, 076-2561317
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet kansli, vxl010-4350000
Publicerat 2023-08-25
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb