VGR Akademin, Göteborg

VGR Akademin

VGR Akademins syfte är att skapa förutsättningar för en effektiv, samordnad och kvalitetssäkrad kompetensutveckling för medarbetarna i Västra Götalandsregionen. Vi behöver nu förstärka vårt team med fler grupphandledare till PLUS för läkare. Vi söker dig som vill pröva på ett roligt och givande uppdrag och som vill bidra till introduktionen av utlandsutbildade kollegor.

Beskrivning av programmet

PLUS är VGR:s regiongemensamma introduktionsprogram för medarbetare i hälso- och sjukvården med utbildning utanför Sverige. Syftet med programmet är att ta tillvara kompetens och erfarenhet hos våra utlandsutbildade medarbetare och erbjuda en god introduktion till svensk hälso- och sjukvård. Programmet innehåller teori i form av föreläsningar och seminarier kring det som är specifikt för svensk hälso- och sjukvård, undervisning i svenska språket, kommunikation och kultur samt handledda reflektionsgrupper för lärande, erfarenhetsutbyte och professionell utveckling. 

PLUS erbjuder program för läkare, sjuksköterskor och tandvårdspersonal. Programmet för läkare vänder sig till utlandsutbildade läkare som har tjänster i VGR som BT-, ST- och specialistläkare. Enheten omfattar programansvarig, tre programledare, samordnare för utlandsutbildade och en administrativ koordinator. Vår verksamhet bedrivs på VGR Campus Nya Varvet i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I din roll som reflektionsgrupphandledare håller du i en fast grupp med 6-8 läkare som deltar i PLUS-programmet. Du träffar din grupp vid tolv tillfällen med jämna mellanrum under en sjumånadersperiod. Du blir en viktig och trygg punkt för gruppen. Syftet med gruppen är att deltagarna ska få möjlighet att fritt reflektera, diskutera, utbyta erfarenheter och genom detta lära av varandra. Målet är att bidra till professionell utveckling och trygghet i yrkesrollen i en svensk kontext. I ditt arbete ingår du i ett team som består av programledare (läkare som är ansvarig för utbildningen), språklärare och en eller två andra reflektionshandledare. En gång per termin träffas också alla grupphandledare på PLUS för erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer

Du har lång erfarenhet som specialistläkare och det svenska hälso- och sjukvårdssystemet. Du har dokumenterad erfarenhet av handledning eller mentorskap. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska både i tal och i skrift. Vi ser gärna att du har intresse, engagemang och nyfikenhet för språk, kultur och människor. Vi ser det som en fördel om du är i en fas i livet då du kanske trappat ner ditt kliniska arbete och vill få möjlighet att dela med dig av din erfarenhet.

Övrigt

Tjänsterna som erbjuds är timanställningar, alternativt tjänsteköp om du har en anställning inom VGR, vilket innebär att du behåller de anställnings- och lönevillkor som gäller för din nuvarande tjänst i VGR.

Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Vill du läsa mer om verksamheten? Klicka här; www.vgregion.se/plus.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-15 eller senare enligt överenskommelse
Löneform Timavlönad
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad ca 5% (varannan tisdag eller torsdag eftermiddag)
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4264
Kontakt
  • Jenny Lundgren, Programansvarig, 0703113983
  • Marie Mossberg , plus@vgregion.se
Publicerat 2023-07-04
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb