Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Rättspsykiatri, Akutenhet 4

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Skötare/behandlingsassistent sökes till rättspsykiatrins Akutenhet 4!

Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, beläget i Gunnilse cirka 20 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg.

Rättspsykiatrin vårdar patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård efter att ha begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vanligast är att patienterna har en psykossjukdom, med eller utan missbruk, men även andra psykiatriska tillstånd förekommer. Vid Rågården finns totalt sex slutenvårdsenheter. Fem av dessa vårdar rättspsykiatriskt dömda patienter och en enhet vårdar anhållna, häktade och fängelsedömda patienter med behov av tillfällig psykiatrisk specialistvård.

Akutenhet 4 är en integrerad sluten- och öppenvårdsenhet. Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter akut återinläggning under perioder som inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppen vårdform. Till oss kommer patienter dömda till rättspsykiatrisk vård men vi tar även i vissa fall emot särskilt vårdkrävande patienter.

Nu söker vi nya medarbetare till vår akutenhet! Tjänsterna innefattar tre tillsvidaretjänster och ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.  

Vad erbjuder vi dig?

Rättspsykiatrin bedriver och utvecklar specialistvård med fokus på tvärprofessionell vård och rehabilitering. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete, där du i tätt samarbete med kollegor av olika professioner bedriver vård, rehabilitering och behandling.

Rättspsykiatrins unika förutsättningar avseende resurser och faciliteter innebär särskilda förutsättningar för ett gediget vård - och rehabiliteringsarbete. Inom rättspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds du möjlighet till kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk.

Hos oss får du en arbetsmiljö i ett lugnt naturnära område. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och företagshälsovård.    

Arbetsbeskrivning

Som skötare/behandlingsassistent inom rättspsykiatrin arbetar du både med omvårdnad och samhällsskydd. Du ingår du i ett team med flera yrkeskategorier där du som skötare/behandlingsassistent har en central och viktig roll. Tillsammans med dina kollegor arbetar du nära patienterna och som kontaktperson kommer du också vara delaktig i vårdplaneringen kring patienterna, vilket innebär samverkan både internt och externt.

Din huvudsakliga uppgift är att finnas till för patienterna och upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten. Som skötare/behandlingsassistent fungerar du som en stöttande funktion samtidigt som du gör dagliga observationer. Du kommer att dokumentera i Melior och skriva in och ut patienter i Elvis. I arbetet ingår också läkemedelshantering på delegation, provtagningar och kontroller av vitala parametrar.

Som skötare/behandlingsassistent ansvarar du för att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad skötare eller behandlingsassistent (YH-nivå eller 3-årig). Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatri. Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har struktur i ditt arbete och är ansvarstagande.

Vi har ett nära samarbete med både akutenhet 6 och vår öppenvårdsmottagning, vilket innebär att flexibilitet och samarbetsförmåga är egenskaper vi värdesätter i en anställning hos oss.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Provanställning kan komma att tillämpas vid tillsvidare anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4245
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Karolin Gleby,, 031-3437942/076-9402765
Facklig företrädare
  • Kommunal, Sofia Risku, 031-3437940
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb