Närhälsan Alingsås jourcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Alingsås jourcentral är en kvälls- och helgöppen jourmottagning beläget i samma lokaler som Närhälsan Sörhaga vårdcentral. Vi arbetar i team bestående av sex anställda som arbetar som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare, per arbetspass. Ett gott samarbete i en positiv arbetsmiljö är viktigt för oss. Vi ser positivt på att bedriva forskningsarbete och därmed bidra till att driva vårdutvecklingen framåt. Vi erbjuder kompetensförsörjning samt utvecklingsmöjlighet inom befattningen behandlingssjuksköterska.

Lokalerna ligger centralt beläget i Alingsås med cirka 10 minuters gångavstånd till tågstationen, för dig som pendlar.  Våra öppettider är måndag-fredag kl. 17-22 och helgdagar kl. 10-16. Vi arbetar även med digital tillgänglighet i form av telefonrådgivning, detta måndag-fredag mellan kl. 14.30-16.30 och helgdagar kl. 08.30-09.30. Jourcentralens uppdrag innebär att ge en god vård på jourtid. 

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

På jourcentralen prioriteras inkommande patienter i vår drop-in mottagning. Dina arbetsuppgifter på jourcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Vi arbetar med triage och patientflöden och har väl utarbetade rutiner och PM som är till stöd för dig i detta. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård, både via digitala vårdmöten och på mottagningen. Vid anställning erbjuds möjlighet till mentor om så önskas.

Arbetet innebär akuta besök. Du arbetar självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Ett nära samarbete sker med dina kollegor på enheten och tvärprofessionellt i teamet, men även tillsammans med andra enheter såsom till exempel akutmottagningen, ambulans och vårdcentral. För oss är det viktigt med högt i tak, att ta vara på varandras kompetenser och arbeta prestigelöst. Tillsammans med vårdcentralsledningen ansvarar ni för att utveckla och driva verksamheten framåt. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

Länk till Närhälsans hemsida, arbeta som sjuksköterska på vårdcentral: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/for-dig-som-sjukskoterska/

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård och/eller har handledarutbildning 7,5 hp, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift, samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Tjänsten avser en sysselsättningsgrad på 75%.                                               

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas vecka 25 (20-21/6).

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Efter ansökningstiden gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på mottagningen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4153
Kontakt
  • Malin Törnberg, Enhetschef, 0727-201340
Facklig företrädare
  • Lena Jansson, Vårdförbundet, 072-4519414
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb