Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om oss

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med ett substansbrukssyndrom med eller utan samsjuklighet. Verksamheten bedrivs och fördelas mellan basmottagningarna Hisingen och Olskroken, på Mini Marias fyra mottagningar, på spelberoendemottagningen, på Nordhemsklinikens alkoholpoliklinik med drop-in och heldygnsvård, på tre vårdavdelningar på Östra Sjukhuset samt på den psykiatriska akutmottagningen på Östra Sjukhuset. Vi har flera specialiserade team och en FoU-enhet. Vår akutmottagning är norra Europas största med ett snitt på 35 patienter/dygn. Akutmottagningen innefattar i sin tur psykiatriambulansen, självskyddsenheten och konsultverksamheten.

LARO-verksamheten (läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende) innefattar flera öppenvårdsmottagningar, en regional enhet samt en dagvård. Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission i sitt opioidberoende. Patienter i LARO har olika behov och kan vara i olika skeden i livet. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför efter den enskilde patientens behov och förutsättningar.

På vår mottagning på Östra Sjukhuset har vi fokus på skadereducerande insatser. Vi har rehabiliterande insatser på våra mottagningar på Olskroken, Högsbo 1 och 2. På dagvården på Olskroken vårdas patienterna den tid de ställs in på läkemedel mot sitt opioidberoende. Den regionala mottagningen handhar främst metadonbehandling.

Mellan de olika LARO-enheterna finns det ett nära samarbete. Vi som arbetar här är specialistläkare, underläkare, randande ST-läkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer och skötare med lång erfarenhet av LARO-vård. Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter som innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering och planering av vård och insatser.  Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd vid läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende HSFL-FS 2016:1.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer vara en viktig del av utvecklingen av beroendevården allteftersom samsjuklighetsutredningens förslag implementeras. Vi kan erbjuda dig en tilläggsspecialisering i Beroendemedicin under din tjänstgöring som specialist. Om du har ett intresse för forskning finns goda möjligheter att tillgodose även det. Vi är en engagerad läkargrupp på ett 30-tal specialister och ett 15-tal ST-läkare som välkomnar dig!

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare på våra LARO-mottagningar arbetar du med bedömningssamtal vid nybesök, psykiatrisk-, beroendemedicinsk. Och till viss del somatisk bedömning och behandling av patienter i LARO-programmet. Du deltar vid behandlingskonferenser och beslutskonferenser tillsammans med övriga läkare där patienter godkänns för behandlingsstart.

Om dig

Vi söker dig som psykiater/rättspsykiater med ett genuint intresse för beroendemedicin. Du har en svensk legitimation och specialistbevis. Om du är i slutet av din ST och brinner för beroendevård är du också välkommen att höra av dig. Det är meriterande att ha erfarenhet av beroendevård.

Vi har varierande arbetsuppgifter, vi samarbetar och konsulterar ofta varandra. Du har lätt att samarbeta, är lyhörd, tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Du har ett etiskt förhållningssätt som innebär en medvetenhet om alla människors lika värde, en respekt för deras integritet och kan hantera komplexa situationer. Vi tror att du är trygg i dig själv, har en förmåga att anpassa dig och omprioritera när det behövs. Vi arbetar i team där olika yrkeskategorier ingår, där vi visar omtanke för varandra och tillsammans arbetar för ett gemensamt mål. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt och kan förmedla ny kunskap till medarbetare.

Vi kommer ha löpande intervjuer och urval, välkommen att söka redan nu. Om du undrar något får du gärna ta kontakt med oss!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3955
Kontakt
  • Elena Pizarro Ferrero, vårdenhetsöverläkare , 031-3421000
  • Jennie Cordero Wiberg, enhetschef, 072-2019816
  • Linda Lindmark, sektionschef, 0722-014359
Facklig företrädare
  • Lina Lindfors, 0722-082827
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-08-20

Tillbaka till lediga jobb