NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker kurator till allmänpsykiatrin på Näl Trollhättan avdelning 57, 64 och 67!

Om verksamheten
Den allmänpsykiatriska heldygnsvården i NU-sjukvården omfattas av fem avdelningar. Tre av dessa finns på NÄL, Trollhättan, och två finns på Brinkåsen i Vänersborg.

Avdelning 57 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning, som i första hand vänder sig till personer med emotionellt instabil personlighet.

Avdelning 64 är framför allt avsedd för personer med svåra depressionstillstånd, affektiva sjukdomar (depressioner/mani) med psykosbild och svåra kristillstånd.

Avdelning 67 är en psykiatrisk akutvårdsavdelning som är inriktad på patienter med missbruksproblematik i abstinensfas och som har ett avgiftningsbehov. Avdelningen erbjuder också vård till patienter som är i behov av en kort tids psykiatrisk slutenvård.

Om tjänsten
Som kurator är du avdelningens specialist i psykosociala frågor, du arbetar övergripande och har en samordnande funktion i olika samverkanssammanhang. Det psykosociala arbetet berör såväl patienter som anhöriga och du arbetar förebyggande för barns hälsa genom barnorienterande samtal.

Fokus i arbetet ligger i första hand på bedömning, utredning och stöd för att hjälpa patienten i svåra psykosociala situationer med stöd av Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Du kommer även kunna erbjuda behandlande och stödjande samtal för patienter och deras anhöriga.

Som kurator har du ett nära samarbete med läkare och omvårdnadspersonal på avdelningen men har även förmågan att arbeta självständigt. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv där samverkan med primärvård, öppenvård, socialtjänst och övriga parter genomsyrar arbetet. Du har god kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning, socialrätt och socialförsäkringar.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv och du uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska språket. Du har ambitionen att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete på allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning och/eller tidigare arbetat inom socialtjänst med inriktning mot socialpsykiatri.

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi värdesätter att du tycker att det är positivt och intressant med förändringsarbete. Vi värdesätter också att du med öppenhet i ditt bemötande bidrar till ett trivsamt arbetsklimat och god patientvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3917
Kontakt
  • Melanie Leimeroth, Vårdenhetschef avdelning 67, melanie.leimeroth@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vision, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb