NU-sjukvården, Område I, Neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker en verksamhetschef till Neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin

Neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin innefattar länssjukvård inom neurologi- stroke och rehabiliteringsmedicin samt en enhet för utskrivningsklara patienter.

På NÄL finns slutenvårdsenhet och mottagning för neurologi liksom akut strokevård samt en avdelning för förvaltningens utskrivningsklara patienter.

På Uddevalla sjukhus finns slutenvård och dagvård för rehabiliteringsmedicin. Vi söker dig som vill vara med och utveckla kliniken, området och NU-sjukvården. Din uppgift blir att skapa förutsättning för en högkvalitativ och säker vård med patienten i centrum och med en god och utvecklande arbetsmiljö där medarbetarna känner stolthet och arbetsglädje. Detta ställer stora krav på din ledarförmåga. Du är underställd områdeschefen för Område I och ingår i områdets ledningsgrupp. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi inom kliniken.

Område I i NU-sjukvården består av flera kliniker; neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin, kardiologi-, specialistmedicin-, internmedicin-, akutmottagning-, hematologi, hud och infektionssjukvård- och paramedicin. 

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är van att driva förändrings- och utvecklingsarbete i komplexa organisationer, gärna inom vården.

Vi söker en trygg person som är tydlig och kommunikativ. Vi vill ha en synlig ledare som tycker om att röra sig ute i verksamheten. Du drivs av viljan att leda och utveckla verksamheter och medarbetare. Du är van att agera som ledare och kan dela med dig av din kunskap och engagemang både i områdets ledningsgrupp och i den klinikledning du själv leder. Du har handlingskraft och fokuserar på beslut, genomförande och uppföljning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3874
Kontakt
  • Anne Wennberg, Områdeschef, 0760506661
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Kansli, AnnikaIsaksson,Kommunal
  • Johan Klaar, Läkarförbundet, MaryFoss,Vision
  • Alla nås via växeln, 010-4350000
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb