Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Affektiv mottagning 2 är den ena av två specialistmottagningar för vuxna patienter med depressions- och ångestsjukdomar, tvångssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Upptagningsområdet omfattar hela Göteborg samt Partille, Härryda och Mölndal. Mottagningen är belägen tillsammans med Affektiv mottagning 1 på Rullageragatan 5 i Gamlestaden. Lokalerna är ljusa och väl lämpade för vår verksamhet. Mottagningarna har ett nära samarbete och organiserar gemensamt behandlingsgrupper och yrkesgruppsträffar.  Sammantaget på båda mottagningarna är vi omkring 70 medarbetare fördelade på 8 behandlingsteam. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat, och vi strävar efter en dialog mellan olika synsätt och att hålla ett band till universitet och forskning.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sjuksköterska till ett av våra behandlingsteam. Varje team har två sjuksköterskor och bemannas i övrigt av specialistläkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och rehabkoordinator. I sjuksköterskans ansvarsområde ingår arbetsuppgifter innefattande både individuella samtalskontakter, akutbedömningar, medicinuppföljningar och samarbete med teamets läkare, samverkan med vårdgrannar samt administration rörande vissa delar av teamarbetet. Arbetet är varierat och självständigt på så vis att du själv planerar stor del av din arbetstid och fattar egna beslut inom ditt kompetensområde. Basen i arbetet är samtidigt behandlingsteamet där koordinering av insatser och övergripande beslut om patientens vård fattas. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta med patienter i grupp. Har du ett forskningsintresse ser vi också det som positivt. Undervisning och handledning av studenter kan förekomma. 

Som en av Psykiatri Affektivas sjuksköterskor ingår du i en organisation där utvecklingsarbete, fortbildning och handledning ses som viktiga för en bra arbetsmiljö. Yrkesutveckling för sjuksköterskor sker aktivt både centralt och på vår mottagning. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete med vår målgrupp ses som meriterande. Specialisering i psykiatri, grundläggande psykoterapiutbildning eller vidareutbildning i olika typer av samtalsmetoder så som MI ses också som meriterande. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du är målinriktad i ditt arbete. Vi ser också gärna att du har en organisatorisk sida och har någorlunda god datorvana. 

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3836
Kontakt
  • Enhetschef Matilda Vasilis, 0736-940995
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Teresia Olsson, 031-3420889
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb