Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Arbetsterapi och Fysioterapi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Nu söker vi dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut med intresse och engagemang för att delta i uppbyggnaden av och i huvudsak arbeta med specialiserad palliativ vård inom ett ASIH-team (Avancerad Sjukvård I Hemmet). 

Om oss

Verksamhet Arbetsterapi och Fysioterapi har ca 350 medarbetare som bemannar våra 7 enheter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Omkring 150 av våra medarbetare arbetar på Fysioterapi- respektive Arbetsterapienheten på Sahlgrenskatomten. Inom enheterna är vi organiserade i professionsvisa arbetsgrupper där det dagliga arbetet samordnas av våra sektionsledare. Inom verksamheten och mellan enheterna samarbetar vi dagligen med målet att erbjuda prioriterade och kvalificerade insatser till patienter inom sluten - och öppenvård. Våra arbetsplatser är kunskapsintensiva och vi uppmuntrar till kompetensutveckling genom erfarenhetsutbyte, kliniska metodkurser och akademisk utbildning. Vi har flera fysioterapeuter och arbetsterapeuter med magister-, specialist- och doktorsexamen.

Nu inleds första etappen med målet att under hösten 2023 starta ASIH SU (Avancerad Sjukvård I Hemmet) som bemannas av ett multiprofessionellt team där arbetsterapeut och fysioterapeut ingår. Teamets placering är på Högsbo sjukhus men som medarbetare har du din anställning på Arbetsterapi-respektive Fysioterapi Sahlgrenska. Du bidrar med din arbetsterapeutiska respektive fysioterapeutiska kompetens i uppbyggnaden, den dagliga verksamheten och utvecklingen av ASIH SU. Tillsammans med dina kollegor inom slutenvården utvecklar ni arbetsformerna för att förbättra den palliativa patientens vård. Även arbete med andra patientgrupper förekommer.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en välfungerande verksamhet där klinik, forskning och utveckling bedrivs sida vid sida. Som ny medarbetare får du tillgång till ett introduktionspaket som bland annat består av en klinisk handledare och mentor samt nära till kollegor för stöd och diskussioner kring patientfall. Inom ASIH SU har du ett nära samarbete inom teamet samt deltar i teamets olika utvecklings- och utbildningsaktiviteter. Som anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du flera förmåner så som bland annat Friskvårdsbidrag, Fri öppen hälso- och sjukvård samt erbjudande om rabatterade biljetter till olika event.

Förmåner - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. 

Arbetsuppgifter

Du kommer genomföra sedvanligt förekommande arbetsterapeutiska - och fysioterapeutiska åtgärder så som bland annat bedömning, träning, hjälpmedelsförskrivning och hembesök.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut. Du behöver ha körkort för personbil (minst B). Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av palliativa insatser inom arbetsterapi respektive fysioterapi.

Du är trygg som person, har förmåga att skapa goda patientmöten samt samarbeta i team och arbetsgrupper. Du vill bidra med ditt engagemang, utvecklas i din yrkesroll och har ett intresse för kliniskt utvecklingsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag passerats. Sök gärna redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3751
Kontakt
  • För arbetsterapeut Enhetschef Helga Hjort Buchholz, 0762374256
  • För arbetsterapeut, Sektionsledare Lena Rostberg, 0313427830
  • För Fysioterapeut, Enhetschef Mia Straubel, 0706811650
  • För Fysioterapeut, Sektionsledare Jenny Larsson, 0735823133
Facklig företrädare
  • SACO, Arbetsterapeuter, Monica Hendelberg, 0313422291
  • SACO, Fysioterapeuter, Torbjörn Johansson, 0735965519
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb