Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss/arbetsbeskrivning 

Forskning utförs på laboratoriet vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hos oss får du möjlighet att delta som medförfattare på vetenskapliga publikationer.

Du kommer att utföra forskning inom obesitas-relaterad kardiovaskulär och metabol sjukdom. 

Vem söker vi? 

Vi söker dig som har en magisterexamen i molekylärbiologi. Du behöver ha erfarenhet av hantering av humana vävnadsbiopsier och ha erfarenhet av iPS cell generering. Du behöver även god erfarenhet av western blot analyser.

Det är meriterande om du har internationell forskningserfarenhet och/eller doktorsexamen i molekylärbiologi. 

Som person har du god förmåga att arbeta i grupp. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten avser en projektanställning under tidsperioden: 2023-05-01 - 2024-12-31. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2363
Kontakt
  • Forskningsledare, Emma Börgeson, 031-3423833
Facklig företrädare
  • SACO, Pauline Isakson, 070-0903783
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb