Sjukhusen i väster, Medicin, Hjärtintensiven/Avdelning 7, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi på avdelning 7-kardiologen har öppnat hjärtintensiv-platser
Avdelning 7 är en del av Verksamhet Medicin på Kungälvs sjukhus. Vi är en medicinsk avdelning med inriktning mot hjärt- och lungsjukvård. För snart tre år sedan flyttade vi in i en av Sveriges modernaste vårdavdelningsbyggnader. Arbetet har förändrats i och med att varje patient nu vårdas i eget rum och avdelningen är utrustad med senaste teknik inom området.

I oktober 2022 utökades vår avdelning med sju HIA-platser. På dessa platser tar vi hand om och vårdar de svårt sjuka hjärtpatienterna som tidigare vårdats på IVA. Arbetet på avdelningen har därmed blivit mer specialiserat, varierat och utmanande för personalen. Nu söker vi en till kollega som vill vara med oss och utveckla hjärtsjukvården ytterligare.

Arbetsuppgifter och arbetssätt
Arbetet på avdelningen är kunskapsintensivt, utvecklande och spännande. Vi bedriver avancerad medicinsk vård där arbetsuppgifterna blir mycket varierande och utmanande. Vi arbetar teambaserat och med personcentrerad vård. Avdelningen har 28 vårdplatser, varav 7 är HIA-platser, och leds av två vårdenhetschefer i ett gemensamt ledarskap. Den nya avdelningen är byggd så att varje team med undersköterskor, sjuksköterskor, paramedicinare och läkare får bästa förutsättningar att ta vara på varandras och patienternas resurser och kompetens.

På HIA är bemanningen två sjuksköterskor och två undersköterskor. På avdelningen arbetar vi med individuell schemaplanering där man lägger schema med 12 veckors intervall. Vi söker sjuksköterska för dag- och kvällstjänstgöring.

Om dig
Vi söker dig som gillar att samarbeta med andra och som vill vara med i vårt härliga gäng där vi tillsammans driver verksamheten framåt, arbetar med förbättringsarbete samt skapar och utvecklar vår avdelning och våra arbetssätt med patienterna i fokus.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska och det är starkt meriterande om du har erfarenhet från medicin eller kardiologi/HIA sedan tidigare. För oss är det viktigt att du drivs av att vara med och utveckla vården med patienten i centrum, liksom att aktivt dela med dig av din kunskap till kollegor och lika nyfiket ta del av kollegornas kompetens.

Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Innan man börjar arbeta på HIA får man dessutom specifik utbildning och introduktion.

Vi erbjuder dig
När du börjar hos oss erbjuder vi utbildning utifrån din tidigare erfarenhet framförallt inriktad mot HIA. Du erbjuds ett arbete som är omväxlande och roligt i en toppmodern arbetsmiljö samt med ett gott stöd av våra mentorsjuksköterskor, erfarna arbetskamrater och ett kunnigt ledarskap.

Vi har individuella utbildningsplaner där vi kartlägger just ditt behov. Vi lägger stor vikt på lärande i det dagliga arbetet.

Lön beräknas individuellt utifrån tidigare arbetserfarenheter.

Kliniskt basår
För dig som är nyutexaminerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska ingår Kliniskt basår under det första året i din tillsvidareanställning. Kliniskt basår innehåller föreläsningar, processorienterad omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Det ingår även att gå bredvid i andra verksamheter, för att du ska få en bredare förståelse för sjukhuset där du arbetar. Detta är en satsning som görs för att ge dig möjlighet att ytterligare utvecklas i din profession och bygga upp din yrkesidentitet.

Välkommen till ett glatt och utvecklingsinriktat gäng, vi ser fram emot din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2360
Kontakt
  • Charlotta Karlsson, vårdenhetschef, 0303-98567
Facklig företrädare
  • Maria Olsson, Vårdförbundet, maria.chr.olsson@vgregion.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-05-08

Tillbaka till lediga jobb