Koncernkontoret, Koncernstab för uppdrag och produktion

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi medicinska strateger som vill vara med och utifrån ett helregionalt perspektiv omsätta regionens strategier i uppdrag till utförare inom den specialiserade vården i regionen, för operativt genomförande av strategiska planer.

 

Ditt uppdrag
Avdelning specialiserad vård, läkemedel och medicintekniska produkter är en av fem avdelningar inom koncernstab för uppdrag och produktion hälso- och sjukvård på Koncernkontoret. Vi ansvarar för beredning och uppföljning av uppdrag för regionens sjukhus. Även det regionala läkemedelsarbetet, samverkansfunktionen inom hjälpmedel och strategiskt arbete inom medicinteknik ingår i avdelningens uppdrag.

Som medicinsk strateg ansvarar du för sakkunskap och att utifrån en strategisk roll bidra i utvecklingen av vårdområden i ett helregionalt perspektiv och av uppdrag till regionens utförare. I ansvaret ingår omhändertagande av regionala strategier och planer, behovsanalyser och annat som behöver omvandlas till uppdrag till utförare, framtagande av uppdrag för utförare samt att bidra med bedömning vid uppföljning. Arbetet kommer ske både horisontellt med gemensam ansats per vårdområde, samtidigt med dialog med berörda intressenter.

Du arbetar tillsammans med medarbetare inom avdelningen som är kontaktpersoner för sjukhusen och i samverkan med andra avdelningar inom och utom staben. Att delta i eller leda utrednings- och utvecklingsuppdrag relevanta för uppdraget ingår i rollen.

Utifrån kunskaps- och ansvarsområde kommer du även ha en viktig roll i utvecklingen av regionala strategier och planer inom hälso- och sjukvård.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Att vara med och forma hälso- och sjukvårdssystemet i Västra Götalandsregionen
  • Arbete tillsammans med kunniga och dedikerade kolleger från flera olika staber
  • Möjlighet till utveckling i ny yrkesroll

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

 

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker dig som är specialistläkare och har erfarenhet av chefs- eller ledarskap inom hälso- och sjukvård. Du har god kännedom om regionens hälso- och sjukvårdsorganisation samt förståelse för dess övergripande ledning och styrning.

Du har god analytisk och pedagogisk förmåga, har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift samt kan arbeta både självständigt och i team. Du är lätt att samarbeta med, men är också trygg i dina värderingar och i din kunskap. Du arbetar systematiskt och tar ansvar för uppdrag och leveranser.

Sto vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

 

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner här!

Läs mer om vår verksamhet här! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg eller annan ort efter överenskommelse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2332
Kontakt
  • Magnus Kronvall, avdelningschef, 076-1071035
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb