Västtrafik, Säkerhet

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en trygghetssamordnare till vår säkerhetsavdelning att täcka upp under sommarens ledigheter, med chans till förlängning.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

I rollen som trygghetssamordnare på Västtrafik samordnar du regionalt trygghets- och brottsförebyggande arbete med syfte att öka det hållbara resandet. Du stöttar även i framtagandet av diverse verksamhetsstöd.

I det dagliga arbetar du tillsammans med en handledare och kommer att få delta i beslut om brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder samt i identifiering av intressenter, beroenden och risker. Du samverkar med både interna och externa aktörer inom området med fokus på den regionala kollektivtrafiken.

I rollen ingår även ansvar för avdelningens funktionsbrevlåda och telefon, där du fördelar inkommande ärenden. Du ansvarar för dokumentation och uppföljningar och du deltar i både planerings- och utvecklingsarbete.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

För att trivas i denna roll ser vi att du är en socialt bekväm person med god samarbetsförmåga. Du har lätt för att se helheten och räds inte för att ta egna initiativ. Struktur och noggrannhet faller dig naturligt. Du brinner även för samhällsfrågor, särskilt inom ett trygghets- och säkerhetsperspektiv, och du känner dig förenlig med Västtrafiks värdegrund. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen har slutfört eller befinner dig i slutskedet av en samhällsvetenskaplig utbildning, gärna med inriktning Kriminologi eller liknande. Du behärskar svenska flytande i både tal och skrift. 

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar; arbete inom politiskt styrda verksamheter; eller arbete inom infrastruktur och kollektivtrafik.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Tjänsten är en tillfällig anställning på heltid från juni till september med placering i Göteborg.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvariga Malin Fridén på malin.friden@vasttrafik.se, 0721 797 516, eller Rebecca Cross på rebecca.cross@vasttrafik.se, 0722 020 661.

Urval kan komma att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-04-02.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

 

Välkommen till en attraktiv arbetsgivare!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2177
Kontakt
  • Malin Fridén, 0721797516
  • Rebecca Cross, 0722020661
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb