Regionhälsan Mini-Maria

Vi söker nu en samordnare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. 

Om oss

Mini-Maria är en integrerad öppenvårdsmottagning som idag drivs på flera platser runt om i Västra Götalandsregionen. Denna tjänst ingår i Mini-Maria Västra som omfattas av nio kommuner: Ale, Alingsås, Härryda, Lerum, Lilla Edet, Kungälv, Mölndal, Partille och Stenungssund.

Mini-Maria möter unga upp till 21 år som har frågor eller bekymmer kopplade till alkohol, droger eller spel om pengar. På mottagningen finns det behandlare, sjuksköterskor och läkare som arbetar i team med ungdomarna och deras familjer.

Mini-Marias uppdrag är att vara en lättillgänglig mottagning dit ungdomar och deras närstående kan komma för att få råd, stöd och behandling, antingen på eget initiativ eller efter hänvisning. Lättillgängligheten gör det möjligt för oss att tidigt sätta in de insatser som behövs för den unge och dess närstående. Vi har även ett uppdrag att arbeta förebyggande och ge råd och stöd till andra enheter och professioner.

Mini-Maria drivs i samverkan mellan kommunerna och Regionhälsan, Västra Götalandsregionen. Den medicinska personalen bemannas via Regionhälsan och den psykosociala personalen bemannas från kommunerna. Enhetschefen för ungdomsmottagningen i Mölndal är enhetschef för hälso- och sjukvårdspersonalen på Mini-Maria och har ett delat ledarskap för verksamheten tillsammans med chefer från kommunerna.

Arbetsuppgifter

Som samordnare på Mini-Maria kan vi erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete. Du kommer att få vara med att utveckla Mini-Maria Västra till en tillgänglig mottagning för ungdomar och deras närstående.

Ditt ansvar blir att koordinera verksamheten med dess olika mottagningar. Du kommer att få arbeta som språkrör och bärare av frågor mellan teamen och mottagningarna, synkronisera verksamheten tillsammans med styrgruppen samt leda viss metodutveckling. Tillsammans med teamen upparbeta samverkan med vårdgrannar för att underlätta det utåtriktade arbetet.

Statistik, avtalsuppföljning och rapportering kommer också utgöra en stor del av uppdraget. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, sjuksköterskeexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av projektledning ser vi som positivt samt kännedom om den politiska organisationen och beslutsstrukturen i Västra Götaland.

Vi ser att du:
- Har intresse och erfarenhet av att leda grupper
- Är en god kommunikatör i såväl tal som skrift
- Har erfarenhet av arbete med ungdomar, riskbruk och skadligt bruk
- Har intresse av att vara del i en verksamhet som är under uppbyggnad.

Viktiga egenskaper för tjänsten är samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt och i team.

Villkor

Denna tjänst samrekryteras med Mölndal kommun och det är inom kommunen du kommer ha din anställning. Rekryteringen sköts av Mölndal kommun. För att söka denna tjänst söker du därför på annonsen via länken: Visma Recruit.

Tjänsten är tidsbegränsad på 12 månader från och med när tjänsten tillträds och för närvarande på 50%. Det finns goda möjligheter till att tjänsten förlängs och att sysselsättningsgraden höjs till heltid.

Du kommer att arbeta en eller flera dagar på huvudmottagningen i Mölndal men vissa dagar kan arbete på någon av de övriga mottagningarna förekomma. Arbetstiden är i huvudsak förlagd på dagtid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50% eller efter överenskommelse
Ort Mölndal med omnejd
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2151
Kontakt
  • Martin Löfås, Enhetschef Mölndals stad, 708-473662,martin.lofas@molndal.se
  • Agneta Lindkvist, Områdeschef VGR, 0724-541158,agneta.lindkvist@vgregion.se
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb