Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri, Aktivitetshus

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi söker nu dig som är legitimerad arbetsterapeut till en tjänst i en helt unik arbetsmiljö där du som arbetsterapeut är placerad och verksam i vårt aktivitetshus. Aktivitetshuset är placerat i mitten av sjukhuset i anslutning till vår inrepark. Aktivitetshuset består av gymnastikhall, simbassäng, snickeri, måleri, musikrum, mediarum, träningskök, skola, café med mera som ger fantastiska förutsättningar för patientens rehabilitering. 

Vad erbjuder vid dig? 

Vi erbjuder dig som arbetsterapeut en central och viktig roll i vår verksamhet. Du kommer ha ett nära samarbete både med kollegor från aktivitetshuset samt med medarbetare från vårdenheterna. Ni kommer med er kompetens och ert engagemang i kombination med  verksamhetens unika förutsättningar utveckla och bedriva specialistvård med fokus på rehabilitering.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling i form av utbildningar kopplade till vårt arbete.

Arbetsbeskrivning 

Som arbetsterapeut ingår du i vår aktivitetsenhet som består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, aktiveringspedagoger samt hälsopedagoger. Du ingår även i team runt patienterna på de olika enheterna tillsammans med övriga yrkeskategorier. Tillsammans med dina kollegor svarar ni för arbetsterapeutiska insatser för våra patienter. Ni arbetar utifrån hela den arbetsterapeutiska processen med allt från bedömning av ADL- förmåga till behandling genom aktivitet. Målgruppen består av patienter som är överlämnade till rättspsykiatrisk vård med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och samsjuklighet med beroende.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri. Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du har lätt för att samarbeta, har ett driv, är ansvarstagande, flexibel och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga att hantera komplex problematik.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2082
Kontakt
  • Enhetschef, Katarina Harring, 031-3437956
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Takaisin avoimiin työpaikkoihin