Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 650 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar. Utöver basutbudet av klinisk kemiska analyser har laboratoriet specialdiagnostiska områden där plasmaproteiner och immunkemi special utgör en enhet.

Enheten utför analyser av Plasmaproteiner som en av tre av tre enheter inom regionens sjukhus (i Borås, Trollhättan och Göteborg). Vi utför kapillärelektrofores, gelelektrofores och immunkemiska analyser såsom immunturbidimetri och nefelometri. Vi gör proteinbedömningar för myelomutredningar, inflammationsutredningar och alfa1-antitrypsinbristutredningar samt uppföljning av M-Komponenter. Verksamheten befinner sig i en utvecklande fas, vi samarbetar regionalt med att samordna och effektivisera analyser, processer och provflöden och med att vidareutbilda medarbetare som utför proteinbedömning. Avdelningen för Primärdiagnostik omfattar fem enheter med provtagning, tre 24-sju öppna laboratorier samt enheten för plasmaproteiner och immunkemi special.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av kvalitet och utveckling!

Om tjänsten

Som enhetschef för Plasmaproteiner och Immunkemi special har du ett nära samarbete med enhetschefskollegor inom Avdelningen för Primärdiagnostik och är direkt underställd avdelningschefen. Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Ditt arbete som chef kan kombineras med egna ansvarsområden som att leda utvecklingsprojekt eller tjänstgöring i din grundprofession.

I uppdraget ingår även att samverka med enhetschefer inom verksamheten samt utveckla samarbetsformerna inom Avdelningen för Primärdiagnostik.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning inom till exempel kemi, biomedicinsk vårdvetenskap eller annan vårdrelaterad utbildning, alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefskap och/eller ledarskapsutbildning är meriterande. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning meriterande.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1946
Kontakt
  • Avdelningschef, Jennie Georgsson, jennie.georgsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Surac , ylva.surac@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg , gunilla.lundberg@vgregion.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb