Södra Älvsborgs Sjukhus, VO kvinna och barn, Barn- och ungdomsavdelning

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som undersköterska/barnsköterska på barnavdelningen är du en viktig del av vårdteamet runt barnet och dennes familj och en viktig del för att få det dagliga arbetet att flyta. Till dina arbetsuppgifter hör provtagning/provtagningsremisser och kontroller, sondmatning, omläggningar och assistera vid undersökningar, samt dokumentation. Du förbereder, informerar och utbildar barn och vårdnadshavare för att göra dem delaktiga i sin vård, och deltar även i driften av avdelningen med förrådshantering, ordning & reda, beställningar och ansvarsområden.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med barn, i en klinik med ett brett utbud och stor variation som ger goda möjligheter till kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov. Du erbjuds en trygg och säker introduktion med en erfaren barnsköterska/undersköterska.

Din arbetstid innefattar dygnets alla timmar med arbetstid dag, kväll och tjänstgöring 2 av 5 helger. Vi lägger individuella scheman enligt ISP som är verksamhetsanpassade med 10 veckors mellanrum.

Om oss på barnavdelningen
Barnavdelningen är en allmänvårdsavdelning med 15 slutenvårdsplatser där vi vårdar barn 0-17 år med varierande diagnoser inom alla specialiteter. Vi arbetar utifrån en helhetssyn med barnet och föräldrarna i centrum. Vi lägger stor vikt vid att förbereda barnet inför undersökningar och behandlingar, så att barn och föräldrar känner sig delaktiga och har kontroll över sin situation. Lekterapi ingår därför som en naturlig del i vårt arbete. Det finns många professioner till hands i teamet runt barnets vård – läkare, sjuksköterska, barnsköterska, psykolog, kurator, lekterapeut, dietist, sjukgymnast, arbetsterapeut och logoped.

Vårt uppdrag är att ge en god och säker vård till barn och ungdomar. Vårt arbete genomsyras av kvalitet-, delaktighet- och patientsäkerhetstänkande och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad undersköterska/barnsköterska. Meriterande är om du har en vidareutbildning inom barnsjukvård och/eller att du har relevant erfarenhet från arbete med barnsjukvård.

Du som söker har ett gott, empatiskt bemötande och känner dig lugn och trygg i din yrkesroll. Avdelningsarbetet och patientarbetet varierar både över tid och under dygnet vilket medför att du behöver vara både strukturerad och flexibel i ditt arbetssätt. Som person behöver du vara drivande, rapp och alert. För att fungera i personalgruppen behöver du vara väl insatt i när och hur du förankrar ditt arbete med dina kollegor, samarbetsförmågan är otroligt viktig. Att handleda och stödja patienten och dennes föräldrar är en viktig del i arbetet och det är därför meriterande att du har vana att möta barn, ungdomar och anhöriga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Slutligen är det viktigt att du är engagerad och har en vilja att utvecklas inom din profession.

Vill du ge dina patienter professionell, kunskapsbaserad och säker vård och samtidigt få en möjlighet att använda leken och fantasin som verktyg för att få uppleva skratt och glädje hos dina patienter? Då skall du söka tjänsten!

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga utbildningsbevis i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1568
Kontakt
  • Karin Öhman, vårdenhetschef, 033-6162431
Facklig företrädare
  • Catarina Eriksson, Kommunal, 033-6161752
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb