Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 2

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vill du vara med och utveckla kirurgin på Skaraborgs Sjukhus? Vi söker en driven läkarchef till kirurgkliniken!

Beskrivning

Verksamhetsområde 2 är ett av Skaraborgs sjukhus åtta verksamhetsområden och består av kirurgi, urologi, palliativ vård, onkologi samt bild- och funktionsmedicin. Kirurgkliniken på Skaraborgs Sjukhus har ett upptagningsområde på ca 270 000 invånare. Kirurgkliniken har verksamhet i Skövde, Lidköping och Falköping och omfattar både akutverksamhet och planerad verksamhet med tillhörande mottagningsverksamhet och vårdavdelningar. Vi bedriver en bred kirurgisk verksamhet indelad i akutkirurgi, övre abdominell kirurgi, kolorektalkirurgi, bröst- och melanomkirurgi samt kärlkirurgi. 

Arbetsuppgifter

Som läkarchef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för hela verksamhetsområdet. Ditt uppdrag är att tillsammans med verksamhetschef och övriga chefskollegor leda, planera och utveckla kirurgkliniken i enlighet med verksamhetens mål och den chefsfilosofi som finns inom VGR. I tjänsten ingår även personalansvar och ekonomiskt ansvar för enheten.

Delar av ditt uppdrag får du av ledningsgruppen, men vi förutsätter att du även har egna visioner och tar initiativ att leda kirurgkliniken framåt. Som läkarchef har du ett helhetsperspektiv och främjar kompetensutveckling och utbildning.

Tjänsten innebär ett delat ledarskap där du tillsammans med en chefskollega har ett gemensamt ansvar för kirurgläkargruppen, som idag består av ca 45 medarbetare. Majoriteten av din tid kommer vara i chefsrollen och i utvecklingen av kliniken men det kan finnas möjligheter att arbeta kliniskt om du så önskar. Fördelningen chefstid och eventuellt kliniskt arbete sker i samråd med verksamhetschef.

Du har stöd av stabspersonal i form av bland annat klinikassistent, verksamhetsutvecklare, ekonom och HR.

Som läkarchef kan du även ha rollen processchef, som innebär att du är medicinskt ledningsansvarig för verksamheten. Du samverkar och samordnar så att medicinska processer fungerar på ett tillfredsställande sätt för såväl patienten som verksamheten. Rollen processchef kräver att du är legitimerad läkare.

Vi erbjuder

  • Västra Götalandsregionens framtagna program för chefs- och ledarskapsutveckling
  • Individuell utvecklingsplan
  • Individuell introduktion i verksamheten
  • Introduktion för nya chefer i VGR samt introduktion för nya chefer på Skaraborgs Sjukhus
  • Stora möjligheter att vara med och påverka verksamheten framöver

Kvalifikationer

Vi ser helst att du är specialist inom kirurgi men du är också välkommen att söka tjänsten om du är läkare inom annat specialistområde, alternativt har mycket goda chefskvalifikationer. 

Vi söker dig som är närvarande i ditt ledarskap, som ser möjligheterna i att arbeta med en bred grupp läkare och brinner för att utveckla och leda. Du kommer att verka i ett delat ledarskap vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt.

Du är kommunikativ, beslutsför och skapar förutsättningar för god arbetsmiljö, arbetsglädje och goda medicinska resultat. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor.

Du kommer till en ledningsgrupp som är dynamisk och som genomför förändringsarbeten. Att du ser detta som positivt och en möjlighet att vara med och påverka är en förutsättning för att du ska trivas.

Tidigare chefs- och ledarerfarenhet ses som meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Läs mer om att leva och bo i Skaraborg här:

https://www.vgregion.se/boiskaraborg
Livet i Skaraborg
The Swedish city that gives you more out of life (thelocal.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1453
Kontakt
  • Christian Göransson, Verksamhetschef, 0722023811
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen , 0500-431000(vxl)
  • Ledarna, 08-59899000(vxl)
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Tillbaka till lediga jobb