NU-sjukvården, Bild- och funktionsmedicin, Radiologiska avdelningen NÄL

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Radiologiska avdelningen NÄL
Radiologiska avdelningen är en del av Bild- och funktionsmedicin tillsammans med mammografi och klinisk fysiologi. Totalt är vi cirka 220 medarbetare i Trollhättan och Uddevalla.

Radiologiska avdelningen är uppdelad på två avdelningar, en på NÄL och en på Uddevalla sjukhus.

Tillsammans utför vi cirka 150 000 röntgenundersökningar per år. På våra avdelningar finns alla modaliteter för undersökningar av i stort sett alla kroppens organ. På NÄL bedrivs till största delen akut röntgenverksamhet, då NU-sjukvårdens akutsjukvård samt intensivvård finns där. På Uddevalla bedrivs huvuddelen elektiv/planerad diagnostik. Det betyder att vi på Näl utför undersökningar dygnet runt. Både kvälls-, natt- och helgarbete kommer att ingå i dessa tjänster. Som röntgensjuksköterska arbetar du var tredje helg.

Om tjänsten
I rollen får du möjlighet att arbeta nära andra professioner och får möjlighet att utvecklas i din roll som sjuksköterska. Du arbetar i första hand med i steril miljö med PCI. Andra arbetsuppgifter som på sikt kan bli aktuellt i din roll är att arbeta med kärlinvention och koordinering av patienter från avdelning och akutmottagningen till lab. Du kommer även att arbeta med pvk-sättning vid behov och andra sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska. 

Du kommer att genomgå interna utbildningar för att känna dig trygg i din roll. Dessutom kommer du att gå årlig utbildning tillsammans med andra som arbetar med PCI. 

I din tjänst ingår tillhörande beredskap. När du har beredskap sträcker den sig från 16:00-07:30 med en inställelsetid på 30 minuter. 

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av hjärtsjukdom, operationssjukvård eller intensivvård.

Du trivs med att arbeta i verksamhet som präglas av utveckling. Vidare är du flexibel, självgående, ansvarstagande och noggrann. Du har lätt för att skapa kontakter och har en god samarbetsförmåga. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1366
Kontakt
  • Per-Åke Berggren, Avdelningschef, 0722-035650
  • Christina Johansson, Avdelningschef, 0722-076159
Facklig företrädare
  • Stig Rörvik, Vårdförbundet, tfn.010-4352900
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb