Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Neuropsykiatrisk mottagning barn och ungdom (BNK) är en specialiserad enhet inom Västra Götalandsregionen (VGR) som utreder barn och ungdomar upp till 18 år med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi tar emot patienter från VGR och övriga delar av landet. I verksamheten arbetar cirka 35 personer varav många kombinerar sin kliniska tjänstgöring med forskning. Det kliniska arbetet sker i tvärprofessionella team med läkare, psykolog, logoped, specialpedagog, medicinsk/vårdadminstrativ sekreterare, sjuksköterska och kurator i god samverkan med vårdgrannar. Teamen är inriktade mot förskolebarn, skolbarn med mer komplicerade neuropsykiatriska frågeställningar och barn med en komplex neuropsykiatrisk symptombild som vid tillexempel genetiska syndrom, epilepsi och andra neurologiska tillstånd.

Vi har ett nära samarbete med Göteborgs Universitet och särskilt med Gillbergcentrum vid Sahlgrenska akademin. Vi utvecklar metoder och sprider kunskap inom det neuropsykiatriska fältet. Möjlighet till forskning kan ingå i tjänsten.

Vad kan vi erbjuda dig?

Möjligheterna att utvecklas som kliniker samt att bedriva forsknings- och utvecklingsarbete är goda. Det finns också ett välfungerande kollegialt stöd samt möjlighet till både intern och extern handledning. 

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att delta i tvärprofessionell utredning och diagnostik för barn och ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, att initiera farmakologisk behandling samt att rekommendera och verka för habiliterande insatser. I arbetet ingår att tillsammans med övriga teammedlemmar ge information om utredningsresultat till föräldrar och pedagogisk personal och att medverka till att barn och ungdomar får förståelse för sin egen funktionsnedsättning. Du kommer att arbeta med erfaren och engagerad personal, med mycket kunskap om neuropsykiatrisk problematik. Samverkan med vårdgrannar, skola, socialtjänst och andra i barnets nätverk är central. Du bedömer remisser och deltar tillsammans med andra professioner i verksamhetens utvecklingsarbete. Forskning kan ingå i tjänsten och det finns flera aktuella forskningsprojekt på Gillbergcentrum där det kan vara möjligt att delta.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri med erfarenhet av utredning och farmakologisk behandling av barn och ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Forskningserfarenhet är meriterande men inget krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt förmåga och intresse av att samarbeta med andra i tvärprofessionella team.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1294
Kontakt
  • Enhetschef Agneta Berntsson, 0702-016932
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Takaisin avoimiin työpaikkoihin