Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Affektiv mottagning 2

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Affektiv mottagning 2 är den ena av två specialistmottagningar för vuxna patienter med depressions- och ångestsjukdomar, tvångssyndrom och svårare traumarelaterade tillstånd. Upptagningsområdet omfattar hela Göteborg samt Partille, Härryda och Mölndal. Mottagningen är belägen tillsammans med Affektiv mottagning 1 på Rullageragatan 5 i Gamlestaden. Lokalerna är ljusa och väl lämpade för vår verksamhet. Mottagningarna har ett nära samarbete med gemensamma behandlingsgrupper och yrkesgruppsträffar. 

Sammantaget på båda mottagningarna är vi omkring 70 medarbetare fördelade på åtta behandlingsteam. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat, och vi strävar efter en dialog mellan olika synsätt och att hålla ett band till universitet och forskning.     

Vi har i uppdrag att utveckla vården för patientgruppen och arbetar kontinuerligt med att förnya och förbättra våra metoder och samarbetsformer. Vi strävar efter att skapa en arbetsplats med hög professionalitet och öppet klimat, dialog mellan olika synsätt och även ett band till universitet och forskning.

Arbetsbeskrivning 

Tjänsten är placerad inom ett av våra sex affektiva team men innebär också arbete över teamgränserna, i samråd med övriga tre fysioterapeuter. Du ansvarar för det fysioterapeutiska perspektivet i ditt team och förväntas arbeta med psykiatriskt inriktad fysioterapeutisk bedömning och behandling. Den fysioterapeutiska behandlingen syftar till att stärka den fysiska funktionsförmågan, som kan vara nedsatt till följd av den psykiska ohälsan. Insatserna behöver ofta riktas till att förbättra den autonoma regleringen, öka förmågan att härbärgera känslor och kroppsliga obehag, samt stärka kroppsmedvetenheten. Den kroppsliga medveten är betydelsefull vid delaktighet i vardagslivets aktiviteter och för att kunna sätta adekvata gränser och skapa sunda vanor. Grunden i arbetet är Basal Kroppskännedom eller motsvarande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av och tycker om att arbeta med gruppbehandling. 

Vi erbjuder handledning där även metodutveckling ingår. Som Universitetssjukhus främjar vi forskning och utveckling.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Meriterande om du har grundläggande utbildning och erfarenhet i basal kroppskännedom eller motsvarande och/eller grundläggande utbildning i psykoterapi. Det är även meriterande om du har erfarenhet från öppenpsykiatrisk verksamhet med patienter med affektiv  eller ångestproblematik och/eller erfarenhet av behandlingsarbete i grupp. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du är målinriktad i ditt arbete. Även organisatorisk förmåga och ett intresse för forskning är meriterande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/682
Kontakt
  • Enhetschef, Matilda Vasilis, 073-6940995
  • Fysioterapeut/yrkesutvecklare, Maria Rothla, 072-2052408
Facklig företrädare
  • Fysioterapeuterna, Torbjörn Johansson, 073-5965519
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin