Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvården, Administrativa enheten

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Neurosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har i uppdrag att ge högspecialiserad vård, diagnosticering och rehabilitering till patienter med sjukdomar och skador i hjärna, ryggmärg, nerver och muskler. Verksamheten är indelad i fem olika sektioner: neurologi, neurokirurgi, strokeenhet, klinisk neurofysiologi samt rehabiliteringsmedicin med placering på Högsbo sjukhus.

Den administrativa enheten består av cirka 43 medarbetare som arbetar inom de ovannämnda sektionerna.

Vi har ett öppet och positivt arbetsklimat med möjlighet till personlig utveckling och hög delaktighet. Vår ambition är att tillvarata samtliga medarbetares kompetens och tillsammans, på ett professionellt och engagerat sätt, utföra de vårdadministrativa arbetsuppgifter i enlighet med verksamhetens mål.

Vi söker nu en medicinsk sekreterare/avdelningssekreterare för arbete på avdelning 623. På avdelningarna vårdas patienter främst i samband med sin rehabilitering och det kan gälla olika sjukdomstillstånd bland annat i hjärna och ryggmärg. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av fem sjukhus i landet som nu har fått ett nationellt och regionalt uppdrag för ryggmärgsskador i s k NHV, Nationell Högspecialiserad Vård. Avdelning 623 har idag 17 vårdplatser men kommer att utöka dessa till 27 vårdplatser under våren och från och med 23-04-01 kommer enheten att kunna ta emot patienter från både region och nationellt. Vi behöver nu anställa en avdelningssekreterare som kan vara med och skapa rutiner och arbetsflöden tillsammans med sekreterargruppen i öppenvård samt vårdpersonal och läkare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som medarbetare hos oss har du en viktig administrativ nyckelfunktion. Du kommer att få möjligheter att utveckla dina arbetsuppgifter utifrån din kompetens och utifrån verksamhetens behov.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar där du tillsammans med övriga kollegor servar enheten med administrativt stöd. I början blir mycket av ditt arbete att arbeta fram rutiner och bra arbetsflöden på enheten. I grunden består dina arbetsuppgifter i huvudsak av patientregistreringar i ELVIS såsom in- och utskrivning av patienter, patchning av dokument till E-arkiv, iordningställande av väntelistepatienter, viss kvalitetsregisterregistrering, DRG-registreringar, post- och provsvarshantering, journalskrivning tillsammans med enhetens kollegor i öppenvården, som idag skriver för slutenvården, samt andra administrativa uppgifter utifrån verksamhetens behov.

Som sekreterare kan du också, beroende på kompetens och intresse, vara delaktig i de utvecklingsarbeten som pågår på enheten.

Om dig

Vi söker dig som har vårddokumentationsutbildning och goda kunskaper i svenska språket samt IT-vana. Erfarenhet av vårdadministrativt arbete i Elvis och Melior är meriterande. 

Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt men också har god förmåga att arbeta i grupp/team med andra vårdkategorier. Du har tillsammans med övriga sekreterare ett ansvar för den gemensamma administrationen på enheten. Vi lägger stor vikt vid att du är lätt att samarbeta med, är noggrann, strukturerad och professionell i din yrkesroll samt att du har ett gott bemötande och en ansvars- och servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/353
Kontakt
  • Enhetschef Johanna Tiselius-Edman, 0702-547520
Facklig företrädare
  • Camilla Almgren, Vision, 031-3424127
Publicerat 2023-04-25
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb