Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik (MFT)

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på sjukhustomterna Mölndal, Sahlgrenska och Östra samt i Borås, med drygt 220 medarbetare. MFT samverkar med vårdgivande verksamheter så att medicintekniska produkter inklusive medicinska informationssystem underhålls, används och utvecklas på ett säkert och ändamålsenligt sätt. MFT:s strålsäkerhetsarbete utövas övergripande på sjukhuset och mot enskilda verksamheter som använder joniserande strålning för diagnostik och terapi inom vården.

MFT har omfattande forskningsverksamhet och bidrar aktivt i undervisning. MFT är certifierade enligt ISO 9001:2015. Vår verksamhetsidé är att: "Genom samspel mellan fysik, teknik och medicin skapa en säkrare och effektivare sjukvård och bidra till god vård".

Tre av MFT:s enheter söker nu ingenjörer.

 • Radiologisk teknik (på enheten MTMRT) hanterar tekniken kring modaliteter inom bild och funktion; DT, MR, Angio och konventionell röntgen, Nuklearmedicin (PET-CT, PET-MR, Spect-CT) samt Cyklotron och Radiofarmakatillverkning. Vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att effektivt bidra till en fungerande vård.
 • Medicinsk Teknik Östra hanterar ett brett spektrum av medicintekniska produkter och teknik för anestesi, operation och intensivvård, samt inom specialiserade områden som neonatal- och barnsjukvård.
 • Enheten Terapeutisk strålningsfysik (TSF) består av Ingenjörer, sjukhusfysiker och dosplanerare. TSF ansvarar för fysik och teknik inom strålbehandlingsverksamheten och arbetar i nära samarbete med verksamhetsområdet Onkologi. Den utrustning som strålbehandlingsverksamheten har i dagsläget är linjäracceleratorer, efterladdningsutrustningar, röntgenbehandlingsapparat, CT, MR, positioneringssystem samt moderna system för kvalitetskontroller och dosplaneringsarbete. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Tryggt anställningsförhållande i multidisciplinär miljö. Meningsfullt arbete med teknik i ständig utveckling som skapar betydelse för patienten. Vi erbjuder kvalificerad utbildning på våra utrustningar för bästa support med vården.  

Tjänsterna gäller fem tillsvidare och ett vikariat.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ingenjörer inom följande områden:

 • Radiologisk teknik - MR/CT/Konventionell röntgen (2)
 • Radiologisk teknik - Nuklearmedicin (1)
 • Terapeutisk strålningsfysik - Strålbehandling (2)
 • Medicinsk Teknik - mot Operation, IVA, Barnsjukvård. (1)

I ingenjörens uppdrag ingår avhjälpande och förebyggande underhåll, kontroll/kalibrering, IT-relaterade uppgifter, teknisk support och utbildning av vårdpersonal samt bygg- och installationsprojekt kopplat till medicinska rum. För att åstadkomma detta krävs bra kunskaper om utrustningen, reservdelshantering, planering och tydliga rutiner. Vid driftstopp ska felen analyseras och åtgärdas, ofta i samarbete med leverantörer för att tillsammans bidra till en fungerande vård.

Arbete sker i samråd med kollegor inom MFT samt personal i vården. Säkerhetsperspektivet är mycket viktigt. Som ingenjör hos oss har du god samarbetsförmåga och ansvarskänsla. En grundförutsättning är att ha förståelse för att vi arbetar nära patienter och med deras vård i fokus.

Om dig

Vi söker dig som har Ingenjörsexamen inom medicinteknik eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behärskar svenska i tal och skrift och du har goda kunskaper i engelska. 

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med medicinsk teknik; tillexempel med acceleratorer och/eller radiologisk utrustning.
 • Erfarenhet av projektarbete som tillexempel upphandlings- samt installationsprojekt.
 • Erfarenhet av tekniskt servicearbete.
 • Praktiskt handlag samt god IT- och elektronikkännedom.
 • Certifierad medicinteknisk ingenjör.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10083
Kontakt
 • Enhetschef TSF, Elisabeth Öster, 0722-027825
 • Enhetschef MTMRT, Matts Sjöberg , 0704-679738
 • Enhetschef MTÖ, Robert Johansson, 031-3433068
Facklig företrädare
 • SACO/Sveriges Ingenjörer: Iowan Hedendahl, 031-3436675,072-2056401
 • Vision: Eva-Lotta Yngvesson, 031-3427116,072-2051106
Publicerat 2022-12-16
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb