Sjukhusen i väster, Kirurgiavdelning 2, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi söker en erfaren sjuksköterska som vill arbeta som mentor för nya sjuksköterskor inom akut, planerad och palliativ kirurgisk omvårdnad
Här får du ett spännande uppdrag att handleda och stötta nya kollegor i dagligt omvårdnadsarbete på vår kirurgiska akutvårdsavdelning inom Verksamhet Kirurgi och ortopedi, samt delta i vårt utvecklingsarbete. Du är trygg i din roll och brinner för kunskapsöverföring och utveckling.

Om dig
Vi söker dig som vill inspirera och medverka till att nyutbildade och mindre erfarna kollegor växer och utvecklas inom omvårdnaden. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och vilja vara med i vårt härliga gäng där vi tillsammans driver verksamheten framåt, arbetar med förbättringsarbete, utvärderar och återkopplar samt medverkar i att utveckla vår avdelning och våra arbetssätt med patienternas säkerhet i fokus.

Om oss
Kirurgavdelning 2 är en avdelning som bedriver akut, elektiv och till viss del palliativ kirurgisk vård. Avdelningen har 28 vårdplatser och är uppdelad i fyra team, med 7 patienter per team. Både sjuksköterska, undersköterska och läkare ingår i varje team.

Vi har nyligen flyttat in i en av Sveriges modernaste vårdavdelningsbyggnader, där patienten har eget rum som främjar patientens integritet. Den nya avdelningen är byggd så att varje team med undersköterska, sjuksköterska och paramedicinare får bästa förutsättningar för att bedriva en patientsäker och patientcentrerad vård genom att ta vara på varandras och patienters resurser och kompetens. Vi arbetar löpande med att utveckla nya arbetssätt för att ta tillvara de nya lokalerna och teknikens möjligheter. För att kunna bedriva god vård i god arbetsmiljö finns flera stödfunktioner på avdelningarna såsom samordnare, SAMSA-ansvarig, receptarie och specialistsjuksköterska. Det finns även ett sjukhusgemensamt vårdplaneringsteam. Personal från Regionservice hjälper till med förrådshantering samt vissa delar av städning.

Arbetsuppgifter
Som mentor kommer du att arbeta självständigt med att stötta, stödja nyanställd personal, bistå med behovsanpassad handledning i de dagliga arbetsrutinerna och bedside inne hos patienterna.

Vi vill att du medverkar i planeringen av och genomförande av olika interna utbildningsinsatser utifrån medarbetarnas olika kompetenser och utvecklingsbehov, samt deltar i förbättringsarbeten för avdelningen.

Vid period av mindre behov av mentorskap fungerar du som sjuksköterskeresurs på avdelningen.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet från akut kirurgi och palliativ omvårdnad. Har du tidigare erfarenhet av mentorskap eller handledning för sjuksköterskor ser vi det som mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

  • Flexibel arbetstid, mån-fredag, helgtjänstgöring var fjärde helg ingår.
  • Individuell kompetensutveckling och möjlighet till karriärsutveckling
  • Friskvårdsbidrag och friskvårdsaktiviteter
  • Fri öppen hälso- och sjukvård inom länet och övriga landsting

Välkommen till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8935
Kontakt
  • Susanne Axelsson, vårdenhetschef, 0303-98611, 0724-514404
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0303-98844, vardforbundet.ksh@vgregion.se
Publicerat 2022-12-15
Sista ansökningsdag 2023-01-08

Tillbaka till lediga jobb