Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Neuropsykiatrisk mottagning barn och ungdom (BNK)

Neuropsykiatrisk mottagning barn och ungdom (BNK) är en specialiserad enhet inom Västra Götalandsregionen (VGR) som utreder barn och ungdomar upp till 18 år med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi tar emot patienter från VGR och övriga delar av landet. I verksamheten arbetar cirka 35 personer varav många kombinerar sin kliniska tjänstgöring med forskning. Det kliniska arbetet sker i tvärprofessionella team med läkare, psykolog, logoped, specialpedagog, medicinsk/vårdadministrativ sekreterare, sjuksköterska och kurator i god samverkan med vårdgrannar. Teamen är inriktade mot förskolebarn, skolbarn med mer komplicerade neuropsykiatriska frågeställningar och barn med en komplex neuropsykiatrisk symptombild som vid till exempel genetiska syndrom, epilepsi och andra neurologiska tillstånd.

Neuropsykiatrisk mottagning barn och ungdom tillhör samma verksamhetsområde som Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och en del av denna tjänst innebär arbete i BUPs SURF-team: Specialmottagning för utvecklingsrelaterad funktionsavvikelse. Här arbetar vi med barn och ungdomar som har uttalad funktionsnedsättning orsakad av autism eller andra utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser, men utan intellektuell funktionsnedsättning. Vi kartlägger, utreder, bedömer och behandlar olika psykiatriska tillstånd med stor anpassning till barnets funktionsförmåga, samt lägger stor vikt vid de närståendes behov av kunskap och acceptans. Den sammantagna svårighetsgraden är sådan att ordinarie barnpsykiatrisk vård är otillräcklig och det tvärprofessionella teamarbetet är centralt. I teamet arbetar läkare, psykologer, sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut, administratör och enhetschef.

Vi har ett nära samarbete med Göteborgs universitet och särskilt med Gillbergcentrum vid Sahlgrenska akademin. Vi utvecklar metoder och sprider kunskap inom det neuropsykiatriska fältet. Forskning ingår i tjänsten.

Vad erbjuder vi?

Möjligheterna att utvecklas som kliniker samt att bedriva forsknings- och utvecklingsarbete är goda. Det finns också ett välfungerande kollegialt stöd samt möjlighet till både intern och extern handledning.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att delta i tvärprofessionell utredning och diagnostik för barn och ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, att initiera farmakologisk behandling samt att rekommendera och verka för habiliterande insatser. I arbetet ingår att tillsammans med övriga teammedlemmar ge information om utredningsresultat till föräldrar och pedagogisk personal och att medverka till att barn och ungdomar får förståelse för sin egen funktionsnedsättning. Som läkare i SURF-teamet är du ytterst ansvarig för de behandlingsinsatser som ges. Du kommer att arbeta med erfaren och engagerad personal, med mycket kunskap om neuropsykiatrisk problematik. Samverkan med vårdgrannar, skola, socialtjänst och andra i barnets nätverk är central. Du bedömer remisser och deltar tillsammans med andra professioner i verksamheternas utvecklingsarbete. Forskning ingår i tjänsten och det finns flera aktuella forskningsprojekt på Gillbergcentrum där det är möjligt att delta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri med erfarenhet av utredning och farmakologisk behandling av barn och ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Forskningserfarenhet är meriterande men inget krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt förmåga och intresse av att samarbeta med andra i tvärprofessionella team.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/194
Kontakt
  • Enhetschef, Ulrika Ferm, 070 - 785 02 10
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy , 070 - 081 67 63
Publicerat 2022-01-17
Sista ansökningsdag 2022-02-15

Tillbaka till lediga jobb