Koncernkontoret, Koncernstab Beställning och produktionsstyrning av hälso- och sjukvård, Enhet vårdval och fördjupad uppföljning

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Beställning och produktionsstyrning stödjer Västra Götalandsregionens nämnder och styrelser med beredning, förslag och uppföljning gällande allmäntandvård barn och unga, vårdval rehab, vårdval vårdcentral och försäkringsmedicinska frågor. Det övergripande målet är en effektiv, jämlik och tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet som möter invånarnas behov. Enheten ger stöd till styrelser och nämnder i deras uppdrag att se till att invånarnas behov av hälso- och sjukvård, tandvård och habiliteringsverksamhet tillgodoses.

Vi som arbetar på enhet vårdval och fördjupad uppföljning har varierade, utvecklande arbetsuppgifter och en samlad hög kompetens. Två av våra medarbetare går nu i pension och vi söker därför nya medarbetare till vår enhet. Vår enhet arbetar över hela regionen och utgår från Borås, Göteborg, Mariestad, Skövde Uddevalla, och Vänersborg.

Ditt uppdrag

Uppdraget innebär att följa upp, analysera och säkerställa följsamhet till avtal och överenskommelser med tillit och i ett nära samarbete med vårdgivarna. I uppdraget ingår även att fördjupat följa upp vårdgivare inom flera avtalsformer. Enheten utvecklar systematiskt strategier, avtalsmodeller samt beställning och processer för god kvalitet. Arbetet sker i nära samarbete  mellan olika staber och enheter där vi arbetar i team med olika professioner.

Enheten är indelad i olika team, allmäntandvård barn och unga, fördjupad uppföljning, försäkringsmedicin, medicinska rådgivare, särskilda uppdrag, vårdval rehab och vårdval vårdcentral. Nu söker vi två Regionutvecklare en till enhet vårdval rehab och en till vårdval vårdcentral men andra arbetsuppgifter inom enheten kan också bli aktuella.

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:

Ha flera års relevant arbetserfarenhet, du kan vara jurist, ekonom, vårdutbildad, eller ha annan relevant högskole-/universitetsexamen.

Du är intresserad av att på en administrativ nivå vara med och följa upp samt utveckla vården i Västra Götalandsregionen. Du behöver ha en god pedagogisk, analytisk och kommunikativ förmåga samt ett strategiskt förhållningssätt. Du skapar engagemang och förtroendefulla relationer genom att du är lyhörd och lätt att samarbeta med. Du ska kunna arbeta självständigt men också i team. Du har lätt att uttrycka dig i tal och i skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av vårdvalsfrågor, arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av hälso- och sjukvårdens avtalsformer.  

Som person är du drivande och van att självständigt ta ansvar för dina uppdrag. Du har ett analytiskt och strategiskt förhållningssätt. God leverans i tid är viktigt för dig. Du har en förmåga att knyta nya kontakter och samarbeta både med nära kollegor och med externa parter. Du ser det som självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter men också att beakta andras. Du är bekväm med att leda grupper samt att göra föredragningar i olika sammanhang. Du har god datorvana och är väl förtrogen med Officepaketet samt vanligt förekommande webbverktyg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8697
Kontakt
  • Marie Gustafsson, 0727-297660
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-74 28 49
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2021-12-30
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin