Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Dialysmottagning Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Dialysmottagningens profil innefattar både kronisk assisterad dialysbehandling och akut dialysverksamhet. Mottagningen har 25 dialysplatser, varav fyra till sex platser är avsedda för akuta behandlingar. Inom akutsidan utförs, förutom akuta dialysbehandlingar, även plasmaferesbehandlingar och så kallade AB0-behandlingar inför transplantation. Vid behov utförs behandlingar på andra enheter runt om på Sahlgrenska sjukhuset. Vi arbetar i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor med flera. Mottagningen har öppet vardagar mellan klockan 07:00 till 20:00 och vi tillämpar fast schema och arbetar endast var fjärde helg lördag klockan 07:00 till 17:00 och söndag klockan 12:00 till 20:00.

Om arbetet

Du erbjuds arbete i en trygg och stimulerande arbetsmiljö, där basen för arbetet är en kombination av medicinsk teknik och nära patientkontakt. Målet med livsuppehållande behandling är att skapa delaktiga patienter som gör det möjligt att trots kronisk sjukdom leva ett aktivt liv med god livskvalitet. I ditt arbete har du därför möjlighet att skapa långvariga och goda relationer, parallellt med att din kompetens inom övriga behandlingar vi utför på akutsidan utvecklas. Utöver detta får du också möjlighet att delta i utvecklings- och förbättringsarbete inom verksamheten.

Sjuksköterskor utan tidigare dialyserfarenhet får gå bredvid en erfaren sjuksköterska under en tioveckors period. Du kommer även få möjlighet till utbildning i kursen ”Njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad” på 22,5 högskolepoäng, avancerad nivå, vid Göteborgs Universitet.

Om dig

Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från dialys eller akutsjukvård, men det är inget krav. Du kommer att ingå i ett teamarbetslag där vi stöttar varandra. En förutsättning att arbeta hos oss är att du ser fördelar med och har förmågan att samarbeta, att du är flexibel och tycker om att arbeta med teknisk utrustning. Då det patientnära samarbetet är prioriterat är det viktigt att du är bra på relationsbyggande för att få patienten att känna sig trygg och delaktig i behandlingen. Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetslag och fokus kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8348
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Annika Skogsborn, 031 - 342 73 81 / 070 - 253 97 68
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Christina Sundin, 031 - 342 11 30
Publicerat 2021-12-16
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin