Västfastigheter, Område Projekt, Konstenheten

Konstprojektledare till Konstenheten

Vill du arbeta i en spännande och dynamisk miljö med engagerade kollegor?

Konstenheten, som är placerad inom Område Projekt på Västfastigheter, ansvarar för den konstnärliga gestaltningen av de lokaler där Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet. Västra Götalandsregionen tillämpar 1 %-regeln vid ny- och ombyggnationer och konstenheten leder arbetet med den konstnärliga gestaltningen, samt ansvarar för att hantera och utveckla den befintliga konstsamlingen.

Rollen som konstprojektledare på Västfastigheter

Som konstprojektledare ingår du i konstenhetens konstprojektledarteam och du ansvarar för att leda och tillsätta de konstuppdrag som genereras inom regionens byggprojekt.

Arbetet innebär att du parallellt projektleder flera konstprojekt i olika faser. Dagligen arbetar du med planering, genomförande och uppföljning. Du arbetar brett i organisationen och har ett stort nätverk och kontakt med övriga inom område projekt. Rollen innebär även samråd med andra inom regionen samt externa kontakter.  

Du skapar referensgrupper och leder urvalsprocesser. I det tidiga skedet identifierar du platser för konst och arbetar nära arkitekt, byggprojekt och verksamhet. Under projektets gång handleder du konstnärer och arbetar i nära dialog med verksamhetsrepresentanter. I överlämningen till förvaltning, säkerställer du att det finns en förankrad och väl beskriven underhållsplan och teknisk beskrivning. Rollen innebär ett budgetansvar och arbete med ekonomiprognoser och andra avstämningar såväl internt som externt.  

Ditt arbete spänner över stora geografiska områden med konstprojekt i hela Västra Götalandsregionen. Placeringsort är vid Regionens hus i Göteborg, då resor ingår i rollen behöver du ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.

Arbetsuppgifterna är dels administrativa, till viss del praktiska och strategiska och kräver en god organisatorisk förmåga. Din roll kräver också god kännedom om samtida konst och hur den kan gestaltas i offentlig miljö.

Vi söker dig som

Har en akademisk examen inom till exempel konst- eller kulturvetenskap och/eller för tjänsten adekvat utbildning.

Är erfaren inom projektledning inom konst samt har tidigare erfarenhet av budgetarbete och ekonomi. Du har en förmåga att kunna arbeta strukturerat och är flexibel för att stundtals hantera arbetstoppar. Du trivs vid samarbete och att ingå i ett team, samtidigt som du arbetar självständigt och har ett arbetssätt som präglas av initiativförmåga och ett sinne för helhet. Det faller sig naturligt för dig att navigera i organisationen och du känner dig bekväm i rollen som föreläsare/presentatör. Du har en mycket god förmåga att formulera dig i skrift.

Du har en mycket god orientering i digitala verktyg, i synnerhet Office-paketet.

Varmt välkommen med din ansökan senast 23 januari.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8225
Kontakt
  • Eleonora Fors Szuba Konstchef, 070 020 76 82
Facklig företrädare
  • Therese Tullock SACO, 070-378 77 82
  • Daniel Hansson VISION, 070-780 57 59
Publicerat 2021-12-13
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin