Folktandvården

Folktandvården Västra Götalands vision är ”Frisk i munnen hela livet”. Vi gör skillnad för människors hälsa. Vår kompetens, ambitionsnivå, utvecklingskraft och storlek är helt unik inom svensk tandvård. Hos oss får du ett meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter.

Beskrivning

Vi söker nu dig som vill ha det övergripande odontologiska/medicinska ansvaret för Folktandvården, samt vara rådgivare till tandvårdsledning och övrig verksamhet i dessa frågor. Som cheftandläkare och odontologisk ansvarig ingår du i tandvårdsledningen. Där bidrar du till en helhetssyn med fokus på hög kvalitet, resurseffektivitet och samarbete i såväl planering som genomförande av arbetsuppgifter.

Som en del av Kvalitets- och utvecklingsenheten leder du ca 10 medarbetare som bidrar till Folktandvårdens odontologiska kvalitetsarbete inom sina respektive specialistområden, exempelvis hygien-, informationssäkerhet, miljö-, patientsäkerhet och avvikelser samt vårdrutiner.

Du rapporterar till tandvårdschefen för kvalitet och utveckling.

Läs gärna mer om oss som organisation Verksamhet och organisation - Folktandvården (vgregion.se)

Arbetsuppgifter

Du leder och utvecklar ditt teams verksamhet genom ständiga förbättringar som svarar mot ditt uppdrag och Folktandvårdens uppställda mål. Du ansvarar också för en genomgående verksamhetsutveckling med fokus på ökad kvalitet för våra kunder och patienter samtidigt som du bidrar till en hälsofrämjande arbetsmiljö.

I rollen som cheftandläkare ansvarar du för ditt teams personal och verksamhet. Du är också ytterst ansvarig för ledning, planering, genomförande, uppföljning och utveckling av det arbete som dina medarbetare utför.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är

  • Operativt ansvar för Folktandvårdens verksamhet inom hygien, informationssäkerhet, läkemedel, miljö, patientsäkerhet och avvikelser samt vårdrutiner
  • Strålskydd och strålsäkerhet, på delegation från tandvårdsdirektören
  • Medicinsk/odontologisk rådgivare till tandvårdsledning och stöd till verksamheten
  • Ansvar för Folktandvårdens odontologiska uppföljning och analys
  • Lex Maria-ansvarig för förvaltningen

I uppdraget ingår även arbete på regionnivå, exempelvis genom medverkan i funktionsgrupp chefläkare hälso- och sjukvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tandläkare med chefserfarenhet och ser gärna att du har vetenskaplig kompetens.

Du är en erfaren och uppskattad ledare, gärna med bakgrund inom offentlig verksamhet. Du har förmågan att engagera dina medarbetare och att tillsammans med dem vara ett kvalitativt stöd till förvaltningen. Du är van vid såväl strategiskt som operativt ledningsarbete och drivs av att utveckla processer som bidrar till att förenkla och underlätta i verksamheten.

Vi förutsätter att du har god digital kompetens och kan hantera Officepaketet.

Vem är du?

Du är en strukturerad person med god kommunikativ förmåga som tycker om att samarbeta, inspirera och utveckla tillsammans med andra. Du drivs av att skapa delaktighet och stödjer dina medarbetare och kollegor i strävan att uppnå gemensamma mål. Därtill engagerar och utvecklar du dina medarbetare genom tillit och ett coachande förhållningssätt.  

Ditt chefskap ligger i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier: värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat.

Du arbetar strategiskt, ser Västra Götalandsregionen ur olika perspektiv samt förstår och agerar utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden. Du vet förutsättningarna för den politiska styrningen, kan samarbeta i och hantera ett system med många interna och externa aktörer samt förstår och hanterar samspelet mellan politik, tjänstemän, profession och arbetstagarorganisationer.

Övrigt

I Folktandvården eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Din arbetsplats är Regionens Hus i Göteborg; ett aktivitetsbaserat kontor med möjlighet till visst distansarbete. Resor kan förekomma, främst inom vårt verksamhetsområde – Västra Götaland. 

Urval sker löpande och vi planerar för intervjuer under vecka 5 och 6, 2022. Som en del av urvalsprocessen sker testning vid regionens ”Center för chefsrekrytering” i Göteborg. 

Du har även möjlighet att skicka in din ansökan till liselotte.karlstrom@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8101
Kontakt
  • Ann-Charlotte Sundelin, Tandvårdsdirektör, 070-55 34 991
Facklig företrädare
  • Gunilla Bragd Kämpe, Ledarna, 070-0822646, Kerstin Söderström, Tjänstetandläkarna, 010-44189
  • Monica Ringdahl, SRAT, o76-1416033, Annelie Sandell, Vision, 070-2047172
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-28

Takaisin avoimiin työpaikkoihin