Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M5, Äldrepsykiatri

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vuxenpsykiatrin inom Skaraborgs Sjukhus står inför en spännande förändring med nya lokaler, ny ort och ny avdelning!

Beskrivning

Är du en sjuksköterska som besitter kunskap inom äldres hälsa eller är intresserad och nyfiken av äldrepsykiatri? Då söker vi dig till vår helt nya avdelning!

Till våren 2022 kommer Vuxenpsykiatrin vid Skaraborgs Sjukhus att flytta större delen av heldygnsvården från Falköping till nybyggda och moderna lokaler i Skövde. Lokalerna är
specialanpassade och utformade för att ge förutsättningar till en modern och effektiv
psykiatrisk vård som skapar trygghet och trivsel både för patienter och personal. I de nya lokalerna kommer vi inom kort att öppna en helt ny avdelning till vilken vi söker nya kompetenta kollegor. Vi kan erbjuda dig en spännande och modern arbetsplats som ger möjligheten till en hälsofrämjande miljö, både för våra patienter och medarbetare.

Den nya avdelningen är planerat att vara en Äldrepsykiatrisk avdelning avsedda för äldre patienter med psykisk sjukdom som är i behov av heldygnsvård, och uppstart är planerat under första halvan av 2022. Patienterna vårdas i dag på en allmänpsykiatrisk avdelning men kommer att flyttas över till avdelningen avsedd och anpassad utifrån patientgruppens behov. Detta är en möjlighet för dig att vara med i en nystart och bygga upp en avdelning tillsammans med ett nytt härligt gäng kollegor. För dig som sjuksköterska har du en viktig roll att leda det psykiatriska omvårdnadsarbetet på avdelningen och ta fram nya rutiner tillsammans med enhetschef och överläkare. Arbete på en Äldrepsykiatrisk avdelning ger dig som sjuksköterska möjlighet att upprätthålla somatisk kompetens i kombination med att fördjupa dina kunskap kring psykiatri.

Du kan följa med på en digital rundvandring om den nya psykiatribyggnaden - eller läsa mer om vad det innebär att vara sjuksköterska inom psykiatrin med dess förmåner - på denna samlingssida: Nu gör vi en nystart! Vill du vara med? - Skaraborgs Sjukhus (vgregion.se)

Arbetsuppgifter

På avdelningen arbetar vi i ett multiprofessionellt team bestående av sjuksköterska, skötare, läkare, kurator och sekreterare, där sjuksköterskan är en otroligt viktig komponent. Sjuksköterskan har en arbetsledande funktion och ansvarar för planeringen och samordningen för patientens vård. Det är en självständig roll men alltid i tät samverkan med de andra professionerna på avdelningen.

Vi hjälper dig att komma igång med introduktion och handledning från engagerade och kompetenta kollegor. Kliniken erbjuder dessutom veckovis regelbunden interna utbildningstillfällen där samtliga professioner inom slutenvården bidrar till fördjupning inom psykiatrin. Du kommer också erbjudas extern fortutbildning, för att upprätthålla kompetens och möjlighet till fördjupning. På sikt kan det också finnas möjlighet till vidareutbildning till specialistsjuksköterska med psykiatri som inriktning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatri. Tidigare erfarenhet inom psykiatri och i synnerhet äldrepsykiatriska patienter är särskilt intressant. Du kommer att arbeta med patienter i utsatta situationer, därför krävs det att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt att du har en hög personlig mognad. I ditt arbete är du självständig, strukturerad och tydlig och du klarar av att hålla ett högt arbetstempo under stressade situationer där du måste hantera flera saker samtidigt. Vi ser också att du har en god förmåga att samarbeta med andra yrkesutövare och externa vårdkontakter.

Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet och du ska ha intresse av att arbeta med psykiatriska patienter och deras behov.

Övrigt

Psykiatrin arbetar för ett hållbart arbetsliv! Vi har en arbetstidsmodell som innebär att vi kvoterar kvällar och helger, vilket betyder mer ledig tid för återhämtning. Med rotering inom verksamheten arbetar vi också för att utbyta kompetens och sprida helgarbetet. Vi kommer ha löpande intervjuer under annonseringstiden, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Eftersom avdelningen ännu inte är öppnad kan placering på annan avdelning inom heldygnsvården gälla fram till uppstarten. Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska med mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet hänvisas du att söka Kliniskt basår på Skaraborgs Sjukhus, läs mer här: Kliniskt basår - Skaraborgs Sjukhus (vgregion.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %, 38,15 tim/vecka
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7271
Kontakt
  • Anna Sjöstrand, 0700-825599
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-03-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin