Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 367

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Vi är organiserade i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa av våra mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst. På vår slutenvårdsavdelning 367, jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningen.

Patienterna blir inlagda främst från psykiatriakuten men även direktinläggningar från öppenvården eller på remiss. Patienter som vi vårdar får abstinensbehandling, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser som psykossymtom, depression, ångest, maniska skov och krisreaktion.

Vad får du hos oss?

Utöver en härlig och positiv arbetsgrupp, ett team som präglas av en god gemenskap med högt i tak så har du också möjlighet till workshops, handledning inom beroende och psykiatri. Det finns goda utvecklingsmöjligheter med en förstärkt yrkesintroduktion och utbildning i handledning.

Hos oss får du regelbunden handledning och kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna utbildningar och föreläsningar inom områden relevanta för beroende såsom interaktivt bemötande (IB), samtalsmetodik, beroendelära, psykiatriska sjukdomar med mera. 

Du får regelbunden träning i självskydd, både praktisk och teoretisk utbildning, där också anpassad utbildning ges specifikt till sjuksköterskor utifrån den arbetsledande rollen i akuta situationer.

Allra mest så får du möta en patientgrupp från alla håll i livet där du kan få vara med och göra en väsentlig skillnad för dem och deras anhöriga, det är det vi kallar ”att rädda liv”.

Arbetsuppgifter 

Som dagsjuksköterska är du avdelning 367s naturliga spindel i nätet! Dina arbetsuppgifter utgår ifrån omvårdnadsprocessen och kontaktmannaskapet och du är en viktig pusselbit i arbetet kring patienterna tillsammans med sjusköterskekollegor, skötare, läkare och kurator.

Du kommer i tätt samarbete med sektionsledare och överläkare vara en viktig del för att driva avdelningen framåt genom bland annat olika förbättringsarbeten.

Vi erbjuder en gedigen och individuellt anpassad introduktion och bredvidgång utifrån ditt behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin arbetsroll och kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk sjukvård, gärna missbruksvård. Specialistutbildning inom psykiatri och erfarenhet av arbete inom psykisk ohälsa är också meriterande. 

Vi tror att du delar vårt intresse och engagemang för målgruppen vilket gör att du har en hög flexibilitet, mod att närma dig människor i sårbara situationer, vågar ta dig tid för att se dina patienter. Du kan hålla huvudet kallt i mer påfrestande situationer och du är snabb att agera när det gäller. Vi tror du har en ödmjukhet inför patienternas behov och mående.

Att du kan samarbeta och arbetsleda ser vi som en självklarhet. Då vi är en positiv och glad grupp som har högt i tak, önskar vi detsamma från dig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6889
Kontakt
  • Hanna Bengtsson , vårdenhetschef avdelning 367, 070 - 020 66 77
  • Mina Terol, Sektionsledare, 072 - 202 44 87
Facklig företrädare
  • Matilda Eriksson, Vårdförbundet, 070 - 082 47 61
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Tillbaka till lediga jobb