Vitlycke museum

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Vitlycke museum är ett besökscentrum för Världsarvet Tanums hällristningar och ligger i närheten av Tanumshede. Här jobbar ett tiotal personer året runt, med kompletteringar under säsong. Du får kollegor inom arkeologi, butik och administration. Museet är ett internationellt besöksmål och har verksamhet både utomhus vid hällristningarna, i Bronsåldersgården och inne i byggnaden. I vårt uppdrag ingår bl.a att utifrån världsarvskonventionen och hällristningarna arbeta med information, program, visningar och kunskapsutveckling. 

I Bronsåldersgården på Vitlycke museum finns den del av bronsåldern som man inte ser på hällristningarna. Här hittar man bronsålderns hus, djur och vardagsliv. I Bronsåldersgården arbetar vi även med utomhuspedagogik i samverkan med Tanums kommun. 

Arbetsuppgifter 
Som museipedagog med inriktning förskola och skola arbetar du, förutom med kollegor på muséet, i nära samarbete med kommunens pedagoger och lärare med planering, genomförande samt utveckling av vår utomhuspedagogiska verksamhet i Världsarvet. Världsarvsförskolan är en utomhusförskola för barn mellan 1-5 år som finns på Vitlycke museum. Under den största tiden befinner sig barn och personal i Bronsåldersbyn eller i omgivningarna runt om i världsarvet. Förskolan har ett nära samarbete med museets pedagoger och profilen är barns lek och lärande i en natur- och kulturmiljö. Du kommer också att möta grundskoleelever för arbete med utomhuspedagogik med bronsåldern och Världsarvet som kunskapskälla samt estetiska lärprocesser som metod.  Utgångspunkten är en kombination av museipedagogik och skolans läroplaner. Du arbetar även med kollegorna i museets öppna verksamhet. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har god kunskap inom ämnen som arkeologi eller kulturhistoria, en högskoleutbildning inom pedagogik, god erfarenhet av pedagogiskt arbete och stor vana att arbeta med grupp. Kunskaper om utomhuspedagogik är ett plus. Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet och god social kompetens är viktiga. 

Övrig information 
Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4463
Kontakt
  • Eva Pettersson tf. enhetschef, 0706 -379 784
Facklig företrädare
  • Eva Melander Edsler, DIK , tel. 0706-482300
Publicerat 2021-07-13
Sista ansökningsdag 2021-08-31

Tillbaka till lediga jobb