Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 4, Radiologi , Mammografi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning av verksamheten

Mammografiverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillhör verksamhetsområde Radiologi och bedriver både klinisk verksamhet och screeningsverksamhet. Tillsammans med patologer, cytologer, onkologer och kirurger från andra verksamhetsområden bildar vi multidiciplinära team (MDT) där patienten tas om hand, från diagnos till behandling. På Sahlgrenska Universitetssjukhusets mammografienhet bedrivs en av landets största kliniska verksamheter inom området. Utöver mammografi, ultraljud och Magnetröntgen (MR) bröst  har vi ett regionalt ansvar för MR-ledda bröstbiopsier. Teamet du välkomnas till består av bröstradiologer, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare och administratörer.

Arbetsuppgifter

Som läkare på enheten jobbar du nära dina kollegor och granskar både kliniska- och screeningmammografier. Du utför kompletterande undersökningar med ultraljud, ultraljudsledda och stereotaktiska punktioner, biopsier och preoperativa indikeringar. Vi granskar delvis regionens MR-undersökningar av bröstkörtlar och genomför MR-ledda bröstbiopsier. Mammografins bröstradiologer inklusive stafetter håller i (Mekanisk diagnostik och terapi) MDT. Som anställd på Sahlgrenska Universitetssjukhus är du delaktig i utbildningsinsatser för röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, ST läkare inom radiologin, samt i utbildningar för kandidater, AT- läkare och ST- läkare från andra kliniker. Önskemål om att kombinera tjänstgöring på annan sektion inom radiologi kan diskuteras. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens radiologi. Är du utbildad bröstradiolog är det meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2124
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alexa von Wrangel, 076-127 62 98 alexa,vonwrangel@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Fredrik Thorén, 031-342 71 79
Publicerat 2021-03-31
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin