Södra Älvsborgs sjukhus

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vi söker dig som vill ta dig an rollen som vårdenhetschef för akutvårdsmottagningen på vuxenpsykiatrin inom SÄS. Är du redo för en stimulerande och utmanande ledarroll i en av Sveriges största offentliga organisationer? Då är vi redo för dig.

Om vår lediga tjänst
I din roll som vårdenhetschef ansvarar du över vår psykiatriska akutvårdsmottagning. Den Psykiatriska akutmottagningen vänder sig till vuxna som är i behov av akut psykiatrisk vård inom upptagningsområdet Södra Älvsborg. Mottagningen består av två team; akut verksamhet och en observationsavdelning med fyra korttidsplatser och två platser för brukarstyrd inläggning. Personalen består av mentalskötare och sjuksköterskor, ca 30 medarbetare. Kopplat till teamen finns även vårdadministratörer och läkare som fyller viktiga funktioner på akutvårdsmottagningen. Du kommer i rollen att ha ett tätt samarbete både med interna och externa funktioner, exempelvis blåljuspersonal, läkare och kollegor på de närliggande slutenvårdsavdelningarna. Du kommer även komma i kontakt med både patienter och deras anhöriga.

Som vårdenhetschef företräder du arbetsgivaren och har ett verksamhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö inom din enhet. Du är direkt underställd sektionschefen och en aktiv deltagare i klinikens ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för utvecklingen av verksamheten samt klinikens kvalitets-, verksamhets- och produktionsmål.

Om oss
Vuxenpsykiatriska klinikens uppdrag som helhet handlar om att ge människor med allvarlig psykisk ohälsa och sjukdom tillgång till god specialiserad psykiatrisk vård. Kliniken har en väl utbyggd öppenvård med en stor geografisk spridning på flera utbudspunkter och består av ca 400 medarbetare.

Vi vill bli Sveriges bästa specialistpsykiatri! Vi vill att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet.

Om arbetsplatsen
Psykiatriska akutmottagningen flyttade i början av 2021 in i nybyggda lokaler i Psykiatrins kvarter. Psykiatrins kvarter har som avsikt att skapa en så patientnära vård som möjligt, integrering av öppen och sluten vård, standardiserade enheter och arbetssätt, processorientering och en teamorganisation.

Din profil
Du har en lämplig högskoleutbildning, företrädesvis inom vård och omsorg. Du har verkat i en ledande befattning och har gärna en bakgrund från arbete inom psykiatrisk vård. I din roll kommer du att arbeta med extern och intern samverkan, bland annat med blåljuspersonal och chefskollegor och för att trivas med det tror vi att du har ett intresse av att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Du har även ett lösningsorienterat synsätt där du är öppen och mottaglig gentemot de kontaktytor som finns runt omkring dig. Du kan uttrycka dig faktabaserat och styr ditt beteende efter de behov som uppkommer, exempelvis i samtal med patienter och anhöriga.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper samt de egenskaper som ligger i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier: Värdegrundsbaserat chefskap, Mål- och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Intervjuer är planerade till vecka 16 och/eller 17.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2023
Kontakt
  • Magnus Skog, sektionschef, 0706 - 89 80 73
Facklig företrädare
  • Margareta Hermansson, Kommunal, 033-616 20 45
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033-616 21 92
  • Per-Anders Hultén, SACO, 033-616 27 54
  • Paula Linna, Vision, 033-616 42 02
Publicerat 2021-03-26
Sista ansökningsdag 2021-04-11

Takaisin avoimiin työpaikkoihin