Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Neurosjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Neurosjukvård, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Verksamhetsområdet har cirka 550 anställda och en budget omfattande cirka 600 miljoner kronor. Neurosjukvården är organiserade i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi (KNF). Hos oss bedrivs ett brett och aktivt forsknings- och utvecklingsarbete av nya behandlings- och diagnostikmetoder, ofta i samarbete med nationella och internationella partners.  Enheten har ett omfattande utbildnings- och forskningsuppdrag i nära samarbete med Chalmers och Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet.

KNF har ett regionalt uppdrag och ett nära samarbete med övriga sjukhus inom Västra Götalandsregionen och ansvar för avancerad diagnostik och övervakning vid universitetssjukhuset. Enheten är en del av SU:S nystartade Epilepsicentrum. Enheten är ett certifierat europeiskt referensnätverk för svårbehandlad epilepsi som tar emot patienter såväl nationellt som internationellt. På epilepsimonitorerings- och utredningsenheten (EMU) görs högspecialiserade utredningar som ibland mynnar ut i att en person med svår epilepsi kan opereras och bli botad från sin epilepsi.

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef för KNF som ska planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål. Här görs diagnostiska undersökningar på patienter med sjukdomar inom nervsystem och/eller muskulatur. Polikliniska eller inneliggande patienter undersöks med metoder som oftast innebär registrering av elektriska signaler från hjärna, ryggmärg, perifera nerver eller muskler.

Du ansvarar för cirka 30 medarbetare som består av läkare, biomedicinska analytiker och ingenjörer. Klinisk Neurofysiologi är en enhet där utveckling och arbete med nya metoder de senaste åren har skapat många nya arbetsområden med en inriktning mot framtidens sjukvård. Du förväntas utveckla och tillvarata medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet inom och mellan personalgrupperna.

Som enhetschef uppmuntrar du medarbetarna till eget ansvars- och initiativtagande för att främja en god verksamhetsutveckling och ett gott medarbetarskap. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, kvalitets- och ekonomiskt ansvar. Du tar fram och följer upp mål och ser till att goda resultat både vad gäller administration, vård och ekonomi uppnås.

I din roll som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och kommer ingå i Neurosjukvårdens ledningsgrupp. Detta innebär att du kommer vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. Du kommer i många fall fungera som verksamhetens ansikte utåt för KNF och ha många kontakter med andra kliniker inom SU men även nationellt med andra vårdgivare och med industrin. Som chef hos oss på SU är du drivande i arbetet med att nå sjukhusets övergripande mål:

Vi har en akutsjukvård i toppklass Vi skapar värde för patienten Vi är landets ledande Universitetssjukhus

Kvalifikationer

Du har chef- eller ledarerfarenhet sedan tidigare samt högskoleutbildning som vi bedömer som relevant. Erfarenhet från sjukvård eller från att leda i en politiskt styrd organisation är en merit. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande.

Kompetens inom förbättringskunskap, kvalitetsarbete eller projektledning är önskvärd samt förmåga att både bedriva självständigt utvecklingsarbete och att stimulera medarbetare till detsamma. En viktig uppgift blir att motivera och inspirera andra att öka kvalitén och effektiviteten i det vi gör. Du behöver därför ha både lust, vilja och förmåga att leda och utveckla både verksamheten och medarbetarna.

Som person är du självgående, strukturerad, kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Vidare har du förmåga att inspirera och motivera medarbetare i utvecklingsarbete. Vi ser även att du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer att hållas fortlöpande. 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6161
Kontakt
  • Verksamhetschef, Åsa Lundgren Nilsson , 070- 548 38 50
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 031- 342 33 49
  • Vision, Lotta Beaird , 031- 342 60 36
  • Kommunal, Isabelle Yalcintas , 070- 508 78 04
  • SACO Shokoufeh Manouchehr Pour Naeini, 076- 784 16 50
Publicerat 2020-12-09
Sista ansökningsdag 2021-01-31

Tillbaka till lediga jobb