Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuroradiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Verksamhetsområde Radiologi har cirka 460 medarbetare och verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus och Östra sjukhuset. Ett gemensamt verksamhetsområde skapar en tydlig samarbetsstruktur för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Den vuxenradiologiska verksamheten sträcker sig från basal till högspecialiserad vård. Vi har en bra bas för klinisk forskning och strävar efter att förstärka våra forskningsinsatser de kommande åren. Det finns ett nära samarbete med andra verksamheter inom bild och funktionsmedicin som organiseras under verksamhetsområdena för hybrid-intervention och klinisk fysiologi-nuklearmedicin.

Vi söker en vårdenhetschef till vår verksamhet neuroradiologi på Sahlgrenska universitetssjukhuset Sahlgrenska. På Sahlgrenska finns fem vårdenhetschefer som i många frågor arbetar gemensamt. Tjänsten har i nuvarande organisation ansvar för neuroverksamheten och särskilt magnetisk resonanstomografti som metod. Till enheten är också den kliniska forskningsenheten och forskningssjuksköterskorna knutna.

Eftersom man samarbetar med andra chefskollegor i många frågor är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Arbetsuppgifter

Vårdenhetscheferna är direkt underställda verksamhetschefen för Radiologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset där du också ingår i verksamhetsområdets ledningsstruktur, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Varje vårdenhetschef har personalansvar för cirka 35 medarbetare inom yrkeskategorierna röntgensjuksköterskor, undersköterskor och sjukvårdsbiträden. Tillsammans i det gemensamma chefskapet blir din uppgift att tillsammans med sektionschef och administrativ enhetschef ansvara för såväl det dagliga som det strategiska arbetet på enheten genom att leda, planera och utveckla verksamheten. Utvecklingsarbetet sker även i dialog med andra kliniska verksamheter, framförallt inom neuro-området.

Du har arbetsmiljö- och ekonomiansvar för enheten samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för din arbetsgrupp. Som vårdenhetschef följer du samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Du har förmåga att aktivt verka utifrån sjukhusets värdegrund, verksamhetsidé och de strategier som bidrar till ett arbetssätt som gynnar verksamhetens resultat och kvalitet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för verksamhetsutveckling, kvalitet, patientsäkerhet, ekonomi och personalfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning för uppdraget, gärna med erfarenhet av arbete inom radiologi. Akademisk bakgrund såsom master, magister eller forskarutbildning är meriterande, samt erfarenhet av arbete i ledande ställning. Även erfarenhet av forskning, undervisning och utveckling är önskvärt.

Vi ser att du som söker är trygg i ditt ledarskap. För att trivas hos oss behöver du vara intresserad av förändringsarbete då vi ständigt arbetar med att förbättra och utveckla verksamheten. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4385
Kontakt
  • Verksamhetschef, John Brandberg , 076- 769 55 94
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg , 070- 264 94 70
  • Kommunal, Eva Tarsalainen , 031- 342 71 50
  • Vision, Monica Hjerpe 031- 342 71 32, SACO, Fredrik Thorén 031- 342 71 79
Publicerat 2020-09-21
Sista ansökningsdag 2020-10-05

Takaisin avoimiin työpaikkoihin